Силният мъж не наранява

двойка
Снимка: iStock

Жените често си мълчат, когато мъжете не се отнасят добре с тях. Често преглъщат буцата в гърлото и продължават на автопилот, обикновено до онзи момент в който ситуацията стане нетърпима фарсът не може да продължава повече. До този момент обаче минава време. Много повече време от необходимото. Време прекарано в оловно мълчание. Време без щастие. Може би това е най-вредното време. Времето, в което човек не е щастлив. То е и най-опасното, защото включвайки се на автопилот, понякога забравяш да го изключиш. Машина си за пране, за готвене, за чистене. Машина за изпълняване на желания. Ти машина ли си?

Уместен е този въпрос и вероятно ще ви накара да се замислите. Мнозинството от мъжете си мислят, не само че жените им са машини, но и че са задължени да бъдат такива. Нищо общо с действителността. И когато тази мъжка илюзия се сблъска с реалността и всъщност стане ясно че нещата не са такива, каквото мъжът си представя, следват скандалите. Понякога само с крясъци. Друг път с шамари. Но тук искам да кажа, че шамарите не са задължителни за да бъде налице насилие.

Чувал съм разни мъжаги да казват: "Аз на моята жена не съм ѝ посягал никога!" И го изтъкват с една такава гордост, все едно е нещо, за което заслужават медал.

двойка
Снимка: iStock

Окей, мой човек, не си я удрял. Дотук добре. Кажи ми сега колко пъти я смачка психически? Колко пъти я накара да се почувства маловажна? Колко пъти постави себе си пред нея? Колко пъти я накара да се чувства като едно нищо? И карайки я да се чувства като нищо, ти превърна ли се в нещо? Стана ли по-голям? Стана ли по-мъжествен? Издигна ли се нагоре, след като толкова пъти я срина? Мислиш ли наистина, че това те прави силен? Не те ли прави силен това да я изправиш, когато е паднала? Или още повече – не те ли прави силен това да не позволиш да падне?

двойка
Снимка: iStock

Стигам до извода, че мъжествеността е криворазбрана. Мъжките чувства имат нужда от възпитание, не по-малко от женските. И обратното. Въобще –щ нужно е възпитание на чувствата. Не обиди. Не нараняване. Не раздяла, защото е по-лесно. Всъщност въпросът е по кой път искаш да тръгнеш и къде искаш да стигнеш. Въпросът е готов ли си да вървиш дълго. За да спечелиш сърцето ѝ наистина, а не да го притежаваш временно, като продукт със срок на годност. Жената е друго. Тя е вечност. Не мога да спра да говоря за нея. И няма...

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Още от автора: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти