Сигурни знаци, че това не е мъжът за теб

двойка любов
Снимка: iStock

В партньорските и интимни отношения е много трудно да се прилагат точни формули и да се дават еднозначни съвети. Хората сме многолики, минаваме през различни емоционални и житейски периоди, което често прави общуването с половинката по-трудно.

Има обаче някои положения, с които ако се сблъсквате, трябва да сте наясно, че са абсолютни червени сигнали да бягате надалеч.

Жените имаме фантастичната способност да виждаме ясно въпросните предупредителни флагове, но да ги приемем като предизвикателство, отколкото предупреждение. 

Вместо обаче да хабим време, енергия и ресурси да “лекуваме” и очовечваме някакъв си мъж, по-добре да се обърнем на другата посока и да посветим живота си на приятните забавления и истински заслужаващите нашето внимание хора.

двойка любов
Снимка: iStock

Та, ще си позволя да споделя от личния си опит кои са огромните, червени знамена, индикиращи нерешими проблеми. Не бих казала, че ги степенувам по важност, но все пак ще започна с най-сериозните:

Не уважава родителите ти

Това може да не се прояви бързо в отношенията ви, но веднъж започне ли да мрънка или гледа с неодобрително око към семейството или роднините ти, то може да си сигурна, че това е бъдещ голям проблем. Също така, ако не може да се държи уважително към семейството ти, както и да ги споменава с респект пред теб или други хора, когато въпросните не са наоколо, то рано или късно ще се отнася по същия начин и с теб.

Не уважава/харесва приятелите ти

Същото като с родителите по-горе, че и по-лошо, защото приятелите са семейството, което сами си избираме.

Държи се неуважително с теб пред други

Позволява си да ти се тросва, скастря или даже да ти се кара, когато сте в компания с приятели. Оправданието му може да е всякакво – бил е ядосан, ти си го ядосала или обидила, но това няма значение. Щом си позволява да излага себе си и теб пред околните, значи не му пука особено за теб и не държи истински на връзката ви.

Държи се неуважително с теб, когато сте сами

Също толкова лошо, като описаното по-горе, като обаче тук трябва да се включат още сигнали на недопустимо поведение като – обиди, заплахи, повишаване на тон и недай си боже, физическо посягане. С обидите е същото като с шамарите или изневярата – ако го е направил веднъж, можеш да си на 100% убедена, че ще го стори пак! От теб зависи дали ще решиш да го чакаш да си затвърди поведението или ще си тръгнеш докато е още време.

Не слуша какво говориш, забравя важни неща, не е ангажиран

Да, жените говорим много, споделяме още повече, но има някои неща, които са важни да бъдат чути, разбрани и осмислени от партньора ни. Ако той постоянно забравя важните за теб събития или дати, ако постоянно те прекъсва, докато говориш, ако се ядосва, че му напомняш за предстоящите ти събития (а ти го правиш, защото знаеш, че ще забрави), значи на него не му пука за теб. Не го оправдавай с това, че е много зает, разсеян, има си други неща на главата, натоварен е с работа и т.н. Ако човек има желание, ще намери и начин. Иначе оправдания много.

двойка любов
Снимка: iStock

“Няма нищо, ще ти мине”

И всичките вариации на това изречение, което чуваш, ако си разстроена, стресирана, ядосана или пък те боли глава или се порежеш. Неговата неангажираност с емоционалното ти състояние и омаловажаване на всичко, което преживяваш, е дълбок белег на пълната му незаинтересованост към твоя вътрешен свят, личност и желания.

Наясно съм, че е много трудно да признаеш сама пред себе си за проблемите, които имаш с партньора. Наясно съм, че е много по-успокояващо и утешително да си повтаряш, че това е само период и ще отмине, че не е толкова сериозно, че можеш да го преглътнеш, че има къде-къде по-сложни, тежки или страшни неща, които можеха да се случват между вас. И понякога е наистина така – лошото се оказва краткосрочен период, който отминава и хармонията, наред с любовта и разбирателството, се настаняват отново между вас.

Но има и случаи, когато е безсмислено да лъжем сами себе си. Много по-добре ще е да приемем положението и истината, колкото и неприятни да са те, за да можем след това да поемем първата крачка към свободата и щастието ни. Няма нищо по-страшно и лошо от пропилян в илюзии живот. Ти си мечтаеш за любов и спокойствие, а насреща получаваш ежедневни разправии, натежало сърце и пълно неудовлетворение. По-добре е да приемеш, че нещата няма да се получат и да си потърсиш щастието другаде.

Можеш да си сигурна, че един ден ще си благодарна сама на себе си и ще си кажеш, че това да си тръгнеш от токсична връзка с човек, който не те уважава, е било най-доброто ти решение.

И не забравяй – няма прекалено големи жертви в името на щастието.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти