Русата или черната? Естествено, че русата!

ж
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

Щом косите са толкова важни за жените и дамите считаи, че им придават толкова голямо значение за индивидуалността, защо тогава се обиждат, когато нарекат някоя „оная с косата”?

Никога не съм приемал сериозно въпросътКои жени харесваш повече - брюнетките или блондинките?”. Обикновено подобни въпроси стъписват мъжете, особено ако са зададени от някоя дама. Ами как да кажеш, че харесваш повече брюнетки, при положение че въпросът ти го е задала русокоса красавица? Ако бъдеш честен, все едно казваш на девойката, че изобщо, ама изобщо не я харесваш и дори не желаеш да я поглеждаш. А никой мъж не би си затворил така лековато пътя към която и да е жена.

Все пак на въпросът с цветовете на косите, повечето господа отговарят, че ако не трябва да водят разговор с жените, то предпочитат блондинки. Така и не разбах защо блондика е равно на тъпота, както и защо брюнетка е равно на претенеция.

Подобни елементарни концепции са интересни единствено на осмокласниците в елитните училища, където тепърва упражняват своята философска задълбоченост по темата „мъже и жени”.

Въпреки категоричното ми осъждане на такива елементарни обобщения за женската персоналност, трябва да признаем, че вицовете за блондинки са много смешни понякога. Например този, в който се пита защо блондинките носят къси полички, а отговорът е „за да си държат краката събрани. Ха ха, голям смях.

Както и да е. Питам се как бихте реагирали, ако някой ви каже, че един автомобил е по-бърз от друг, защото е със зелен цвят? Ще се посмеете от сърце, нали? Защо обаче не се смеем така, когато някой ни заяви, че една жена е по-глупава от друга, само защото е руса? Случаят с автомобила не е ли аналогичен?

Хората сме доста предубедени като цяло. По- лошото в случая е, че сме предубедени заради абсурди, които сами си измисляме.

ж
Снимка: Thinkstock

Не, русите жени не са глупави. Само някои от тях са такива. По същия начин стоят нещата при  брюнетките, червенокосите, зеленокосите и каквито други цветове коси съществуват. Нали разбирате, че няма нищо по- лесно от това една жена да промени косата си? Още повече, че това е истинско удоволствие за нея. Означава ли това обаче, че променяйки визията си, тя променя и своя характер? Ако е умна, жената няма да загуби умствения си потенциал, променяйки цвета си от черно на русо.

Истината, уважаеми дами, е следната:  на мъжете им се иска всички жени да бъдат глупави - и блондинките, и брюнетките, и червенокосите... всички. Мислят си, че ако жените са празноглави, по- лесно могат да бъдат вкарани в леглото.

ж
Снимка: Thinkstock

За мъжете няма никакво, ама никакво значение цвета на косата. Косата е последното нещо, което им прави впечатление на мъжете. Има много по- интересни физически елементи, които фокусират мъжкото внимание.

Фетишизрането на цвета на косата е силно преувеличено. Умните мъже винаги избират избират жените си без да се навлизат в детайли по отношение на цветовете на косите им, водени от една чудесна метафора:  Не е важно дали котката е черна или бяла, важното е да лови мишки.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти