Есен е и супите отново се връщат сред любимите рецепти на трапезата.
Затова и сега реших да направя тази бърза крем супичка, която е идеална за нежния, меланхоличен преход между втория и третия сезон от годината.
В сезона на тиквите доста често приготвям тази крем супа като прибавям и други зеленчуци, корени или ябълки, както е в този случай.
Рецептата може да се видоизмени по ваш вкус и да замените пащърнака с морков или пък да замените картофа със сладък картоф. Всичко е според вашите желания и предпочитания.
Ето и как я приготвям аз... Трябват ви:
1/2 тиква
2-3 пащърнака
2 средно големи картофа
1 ябълка (ако е кисела, още по-добре)
1/2 глава лук
Начин на приготвяне:
Сварявам тиквата, пащърнака, картофите, лука и добавям една кисела ябълка.
Когато зеленчуците и плодовете са добре сварени, пасирам и добавям масло, тиквени семки и тиквено олио.
Не пропускайте да си направите и крутони, ако сте им почитатели.
Да ви е сладка есента!
Пишете на Катето Евро на edna@netinfo.bg.
Още рецепти от Катето Евро:
-
Рецептите на Катето Евро: печени бейби петлета
-
Рецепта за домашно песто с кашу и кокалянски брускети от Катето Евро
-
Рецептите на Катето Евро: малинов чийзкейк
-
Рецептите на Катето Евро: млечно реване
-
Рецептите на Катето Евро: ягодово тирамису
-
Рецептите на Катето Евро: Лесен кекс с маково семе