Раните болят еднакво, любовта ни дава криле: декември е щастие, което очаква да бъде осъзнато  

коледа
Снимка: Thinkstock

Декември е месецът, в който всеки от нас си припомня радостта от живота. Обръщаме взор към бъдещето, защото надеждата дава оптимизъм. Припознаваме се в светещите витрини, които напомнят семеен уют от минало, каквото няма повече да се повтори.

Декември е щастие, което очаква да бъде осъзнато.

Няма повторение във възторга. Умението ни да зачеркваме думи, събития, хора и дати отваря възможност да напишем чисто новата си приказка. В нея тези, които са ни обидили, ще бъдат по-добри, а тъгата, която сме преживяли, ще отстъпи пред усмихнатия ритъм на коледна песничка от музикална кутия. С категоричността на критик ще изхвърлим непотребните листове, върху които сме започнали да разказваме собствените си истории, за да ги завършим от позицията на опита и на опрощението.          

Декември е вдъхновяващ.

коледа
Снимка: Thinkstock

Ако не можем да избягаме от посредствеността, нека не бягаме от доказаните си приятелства. Ако имаме късмета да изпитваме любов, нека съмненията завинаги си останат в отминалия наскоро ноември. Предколедно всичко започва да си идва на мястото и в това не може да имаме никакво съмнение. Почти непосилно е да останем верни на себе си в свят, където пошлото преобладава, но именно приказките, които започваме да пишем на чисто, ще ни накарат поне за известно време да забравим кошчето за боклук.

Декември е месецът, в който скуката се откъсва като ледена висулка, за да разбие на стотици парчета в краката ни. Забавно като в детска игра, ние стъпваме по тях, а те скърцат едва-едва под звуците на мелодията от музикалната кутия. Има и балерина, която танцува. Танцуваме и ние с натежали от зимните обувки крака, защото в приказките за подобна грация ограничения няма.

коледа
Снимка: Thinkstock

Декември е време, което не познава егоизма.

Разминаваме се с хора, които също пишат приказки и прилежно изхвърлят своите стари истории в собствените си кошчета за боклук. Ние всички сме братя по съдба, която ни обрича на живот, независимо от нашите желания и стремежи.

Раните болят еднакво, любовта дава криле на всички ни. И това ще бъде първото изречение, което ще напиша, когато се прибера вкъщи.

коледа
Снимка: Thinkstock

Още от Добромир Банев:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти