Първата ми тройка – уроци от живия живот

двойка
Снимка: Thinkstock

Александър Петров

От всичко „първо“ ме побиват тръпки. Само като се сетя за първия си учебен ден – буквари, тетрадки, различни непознати лели ме щипеха по бузите, всички роднини бяха толкова нелепо щастливи от това, че ми предстоят 12 години мъки и класни... А отделно толкова криви ченгели правех в подготвителния клас, че бях сигурен, че ще повтарям първата година. 
 
Последваха и други първи неща – първият правилен ченгел и, разбира се, първите училищни гаджета. Покрай тях пък нямаше как да закъснее и първата ми тройка… Непосредствено след нея мама мина да ме вземе, срам ме беше да й кажа за това, което бях направил. Със сигурност бях малък за тройки, дори аз го осъзнавах, ама… то не пита. И добре, че ми се случи толкова рано, че да разбера колко е гадно. Реших да не й казвам, смятах, че не е нужно мама да знае всичко. То пък стана така, че бащата на тогавашното ми гадже й казал и стана една… Помня шамара на майка ми и думите:
 
„Не те ли е срам, бе, магаре такова, какво ще кажат сега хората, ще ме разнасят из квартала“ .
 
Мама продължи да се вайка „Аз на твоите години да си помисля за тройка?  Никога не е било!“. После ме спря от карате за наказание. 
Толкова беше огорчена майка ми, че за пръв път съжалих, че не си бях научил по природознание… И не спирах да се чудя как баш в тоя ден класният реши точно мене да изпита как се образуват скапаните мъгли. Вдигна ме пред целия клас. Измъцах нещо, ама да ви кажа честно, и за тройка не бях тогава. И до ден днешен като видя кондензирала водна пара във вид на микроскопични капки, се сдухвам. Ето обаче, че първата тройка ме научи на някои неща – какво е мъгла, колко силен е шамарът на майка ми и колко е яко да не ходиш на карате.
 
Първата ми целувка също беше много поучителна.
 
Момичето беше хубаво, имаше самочувствие и даже се носеше слух, че се е целувала и преди. А аз и девственият ми тогава мустак не бяхме много хубави, нямахме самочувствие, а най-близкото преживяване до целувка беше с една чаша. Та, срещнахме се тримата – момичето, аз и мустакът ми. Мацката беше много, как да го кажа, пробивна…
 
В първия момент се зарадвах, защото не трябваше да инициирам нищо. Впоследствие ми се прииска изобщо да не бях излизал от нас, но ще стигнем и до там. И надигна се на пръсти момичето (за разлика от сега, тогава бях от високите), хвана ми главата, когато го усетих… Да го опиша така – ако уловите октопод и му налапате едното пипало, ще е една идея по-приятно от това, което нахлу в устата ми.

двойка
Снимка: Thinkstock

След като си извади езика от мен, очите ми се насълзиха поради две причини – първата беше, че опитвах да не повърна, а втората от мъка, защото тогава си помислих, че това е нормалното целуване. От тоя гаден момент обаче също научих нещо ново, което определено ми беше полезно в бъдеще – езикът не е сонда. Оттогава имам навика да карам жените да ми се плезят преди да се целуваме.
 
Да, криво-ляво докарах работата и до първия секс. Тогава научих, че не обичам камшици, куки и пудра, че дупките обезателно трябва да се използват по предназначение, както и че има извратени металистки. Опит… к‘во да го прайш.
 
Истински тъпи примери дадох за един много прост извод, който искам да изнеса. Първите неща винаги са гадни – и кофти оценка, и първата целувка, и първият секс, първата раздяла, първата работа, първият работен ден на първата работа, всички останали дни на първата работа, първият провал, първата хазяйка, втората хазяйка и т.н.

мъж двойка
Снимка: Thinkstock

Ама без да опитваме да правим всякакви неща, без да се впускаме в приключения, няма как да изпитаме чудото на живота, а той е твърде кратък, за да си губим времето да обмисляме детайлно всяка своя крачка – преодолявайте си страховете, рискувайте, а дори и да се прецакате, поне ще се научите какво трябва да направите, за да не се повтори. Няма нищо по-хубаво от лошия опит!
 
А сега ще се опитам да разбера колко секунди, след като скоча с бънджи, ще получа инфаркт.
 
Изпращайте ми своите мнения, съвети и смахнати истории на имейл petrov.edinbg@gmail.com, както и в Инстаграм @alexdimpetrov

Прочетете още от Александър:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти