Пролет пукна, ние не

жена пролет
Снимка: Istock

Колкото и уют да има в зимата, нищо не може да се сравни с чувството на оптимизъм и надежда, които носи първият пролетен вятър.

Най-сетне наближава времето, когато няма да имам нужда от 4 ката дрехи и няма да прекарвам цяла безкрайност да обличам децата с всичките им космонавти, шапки, ръкавици, обувки и не знам си какво още. Докато приключа с опаковането им за излизане от вкъщи, съм вече плувнала в пот и искам просто да се гръмна. После всичко наново, като ги оставя в градината, а няколко часа по-късно пак в обратен ред, като ги прибирам.

Толкова ципове съм дръпнала и копчета закопчала, че мога да го правя не просто със затворени очи, ами направо спяща. Но когато за пореден път търся ръкавици, шал или шапка, които сякаш просто се разтварят във въздуха, съвсем ми иде да мигрирам към страните, където приемат 15 градуса за ниска температура.

жена пролет
Снимка: Istock

Усещайки настъпването на пролетта, с удоволствие предвкусвам момента, когато няма да ми окапват пръстите, ако съм без ръкавици или да ме избива студена пот, че шапката на бебето липсва.

Изобщо, когато навън е по-светло и по-топло, целият живот се усеща някак по-лек и приятен.

Вятърът носи ароматът на пролет, помага ти да дишаш по-лесно и с пълни гърди, че и да си кажеш “абе, не е толкова тежък тоя живот, ще се живее”.

Зимата може и да има своите положителни страни, да носи домошарски уют и пухкава снежна съблазън, отделно, че Коледа и Нова година са сред най-празнуваните и вълнуващи празници. Но предусещането за настъпващо лято носи несравнимото чувство на тиха еуфория и дълбоко щастие.

жена пролет
Снимка: Istock

Още една зима отмина, нека се потупаме по рамото, че пак някак оцеляхме и сега спокойно можем да празнуваме завръщащото се желание за живот.

Истински повод за наздравица е и краят на сезона на нестихващите настинки, изтощаващи грипове, кашлици, сополи и студени крака. Е, който страда от алергии да му мисли, но пък едно е да кашляш от полени, а друго от бронхит.

Изобщо, пролетта е може би най-хубавият сезон, именно защото носи усещане за възкръсване. Даваш си сметка, че за добро или лошо, всичко си има край и точно в този случай завършекът на зимата ти се струва като най-доброто нещо, случвало се от месеци насам.

Та, добре дошла на пролетта - милостивата приятелка, която ни подготвя за лятото и морето. Дано ни донесе повече топли, слънчеви дни и по-малко дъждове и мъгли. Щом оцеляхме и тази зима, значи сме по-корави, отколкото си мислим.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти