Прическите на есен/зима 2018-19

Прическите на есен/зима 2018-19
Снимка: Edna.bg

Биляна Божилова

Коафьорите отново са сравнително умерени в тенденциите при прическите за новия сезон. Няма да се наложи да подстригваме или да пребоядисваме косите си, за да се закачим за някой моден тренд. Достатъчно е да се постараем малко с оформянето и модерната прическа е готова.

Ако все пак копнеете за промяна в цвета на косата и искате да заложите на актуален нюанс, червено, ярко русо и кестеняво са идеални за целта. По-дръзките дами може да изберат неонов цвят. Искате промяна в дължината на косата? Заслужава си да изберете подстрижка класически боб.

За всички, които не искат генерални промени с прическата си, но копнеят за разнообразна визия, са следващите предложения. Може да отправите поглед към миналото с обемна прическа от 80-те или с аксесоари за коса от 90-те. Когато търсите повече елегантност, лесно може да я постигнете с небрежен кок или със загладена назад коса. Пожелаете ли да демонстрирате свободолюбив дух, заложете на леко разрошена коса или на бунтарска прическа.

Плитките стават все по-интересни и по-закачливи. А хитът на сезона при прическите, са цветните перуки.

8-те топ прически за есен/зима 2018-19 изглеждат така:

Аксесоари за коса от 90-те

Зиг-заг диадема, шнола тип „банан“ и още много гимназиални класики от 90-те правят своето голямо завръщане. Добра идея е да изровите нещо подходящо от архивите, но и да нямате, модните марки ще се погрижат да обновят кутиите ни с аксесоари.

е
Снимка: Edna.bg

Снимки: Alexander Wang, Prabal Gurung  

Цветни перуки

Стане ли ви скучно, има бърз начин да се позабавлявате и да оправите настроението си. Слагате си цветна перука на главата, за предпочитане в неонов нюанс и се разделяте с всички мрачни мисли и лоши помисли.

е
Снимка: Edna.bg

Снимки: Marc Jacobs, Jeremy Scott

Небрежен кок

Прическата, с която ще сте еднакво актуална, както на специален повод, така и в ежедневието. Не изисква сложните манипулации на класическия кок, напротив, прави се лесно от любителки.

е
Снимка: Edna.bg

Снимки: Chanel, Sportmax

Свободно веещи се коси
Тази прическа не е точно прическа. Просто ставаш след сън и се сресваш или не се сресваш. Косата се вее свободно в унисон с духа на притежателката си.

е
Снимка: Edna.bg

Снимки: Paco Rabanne, Isabel Marant

Нестандартни плитки

С колкото повече въображение са сплетени плитките, толкова по-актуални са. Може да са тънки, разпилени из косата, продължение на конска опашка или каквото ви хрумне.

е
Снимка: Edna.bg

Снимки: Alexander McQueen, Jil Sander

Бунтарски шик

Пънк или гръндж, с обилно количество гел или лак за коса, може да постигнете доста бунтарски визии.

е
Снимка: Edna.bg

Снимки: MaxMara, Miu Miu

Загладена назад

Изискана прическа, която „отваря“ лицето. Постига се лесно с помощта на стилизанти за коса.

е
Снимка: Edna.bg

Снимки: Alexander McQueen, Ralph Lauren

Допълнителен обем

Трендът представлява изкуствен обем, постигнат със сешоар, гребен или четка. Стилизантите също помагат за завършване на ретро прическата.

е
Снимка: Edna.bg

Снимки: Anna Sui, Miu Miu

Още по темата:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти