Предлагам ти следното - брак!

двойка
Снимка: Thinkstock

Александър Петров

Мисля, че е добра сделка, помисли си!

Какво толкова казах – не знам! Само знам, че след този разговор тя си тръгна смъртно обидена и все още не си вдига телефона. 

Но да започна отначало…

С нея се запознахме на плажа преди две лета – играех футбол с приятели и без да искам уцелих братовчедка й с футболна топка в главата. Милата се беше изправила и се мажеше със слънцезащитен крем, когато топката така я фрасна, че момичето се строполи като талпа на пясъка. Започна да се превива от болка, а мойта отстрани се превиваше от смях, вместо да й се притече на помощ. 

Аз, разбира се, веднага скочих да се извинявам, да помогна с каквото мога. Отнесох солидни псувни от братовчедката с вече подутата глава, но после почерпих и двете с мента и всичко се нормализира, а след като смехът на състрадателната ми бъдеща приятелка утихна, успяхме да проведем и хубав първи разговор. Така започна връзката ни.

Колкото повече време прекарвах с нея, толкова повече се убеждавах, че тя е жената за мен – освен че беше руса със зелени очи, беше хем забавна, хем по-ниска от мен. Впоследствие заживяхме заедно – беше минала година и половина и не можех да повярвам, че все още не се бяхме скарали за нищо и продължавахме да се заобичваме все по-силно. Бях сигурен, че няма нещо, което да направя или да кажа и то да не й се хареса.

Затова мислих дълго и вече бях решил. Единственото, за което все още се чудех, беше как точно да направя предложението. Знаех, че трябва да го поднеса внимателно и добре обмислено, така че да няма как да откаже. Знаех колко обича своята самостоятелност, а това, което планувах да направя, определено щеше да отнеме част от нея. Всичко обаче щеше да е в името на по-спокойни дни. 

двойка
Снимка: Thinkstock

Купих цветя, сготвих любимата й вечеря и извадих виното от абитуриентския си бал, което пазех за специален случай. Приготвих всичко и отидох да я взема от работа. Когато се прибрахме и тя видя какво я чака, се хвърли на врата ми и ме попита:

- Прекрасен си! Какъв е случаят?
- Случаят е, че те обичам!
- Стига, познавам те добре, знам, че нещо си намислил!
- Добре, де… права си. Искам да ти кажа нещо…
- Айде, деее, казвай, че ме притесняваш вече – разтреперана ме подкани тя.
- Добре. Знаеш, че много те обичам и винаги съм искал да прекарвам колкото се може повече време с теб. Е, мисля, че оттук-нататък ще споделяме много повече време заедно, защото…

Тя ме гледаше с такова очакване, че не знаех как да продължа, за да не я разочаровам.

двойка
Снимка: Thinkstock

- … защото днес бях при майстора. Трябва да се сменят скоростната кутия и съединителя. Проблемът е, че ремонтът ще струва повече от колата. Чудих се много как да ти го кажа, предвид това колко си обичаш автомобила, но… замисли се, колата е 25-годишна, скоро няма и техническия преглед да мине сигурно. Позволих си да проверя колко пари ще ни дадат, ако я продадем за скрап и офертата беше повече от добра. А и ще се возим заедно до работа, ще прекарваме повече време заедно. Затова, относно колата… предлагам ти следното – брак. Мисля, че е добра сделка, помисли си!

Продължавам да звъня – нищо. Защо тя реагира така? Да не би да е очаквала друго предложение? Да платим ремонта, например?

Изпращайте ми своите мнения, съвети и смахнати истории на имейл petrov.edinbg@gmail.com, както и в Инстаграм @alexdimpetrov

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти