Понеделникът на годината или кое му е най-хубавото на януари

жена
Снимка: iStock

След цялото препиване, преяждане и охарчване, щедро полято с тъгата от непостигнатите и тази година мечти и всичките, донесени от 2020-а разочарования, януари идва като студен, но освежаващ душ. Още с махмурлук след посрещането на новата година и пресипнало гърло къде от крясъци, къде от настинка (недай си боже Ковид!), първият ден на новата година ни намира вгледани в една точка с повече тъп, отколкото философски поглед.

Мислим си за всички глупости, които направихме и казахме не само по време на семейните вечери и новогодишния купон, но и през всички минали 12 месеца. Дали ще имаме шанс за по-добро представяне в предстоящата година? Разбира се! Както и за още по-голямо излагане, но това са рисковете на новите възможности.

Това му е най-хубавото на януари, че без значение дали сме готови или не, новата година е тук, както и всички изненади, които ни осигурява. Трябва ни само малко време да си излекуваме главоболието и вземем в ръце, но пък точно затова първият месец е 31 дена.

жена
Снимка: iStock

Когато се освежим и осиферим, ще осъзнаем с тиха благодарност, че коледната лудница е приключила, крайно време е да изхвърлим елхата, приберем коледната украса и минем на диета (телом и духом). Коледа е прекрасно време от годината, но добре, че се случва само един път на 12 месеца, че иначе щяхме да се съсипем.

Сега е време да изготвим план за спешно финансово възстановяване, да решим кой подарък ще сменим и кой задържим, както и най-сетне да започнем да тренираме повече, да пием по 2 литра (или там някъде) вода на ден, да не закъсняваме за срещи и с работни срокове, да си решем косата редовно и да не си стискаме пъпките когато и където ни падне (най-често на огледалото в асансьора, което явно притежава жестоки магически сили да показва всяко несъвършенство).

Януари е времето да се върнем отново към нормален режим на живот, пощаден от маниакалното мислене ще успеем ли да спазим сроковете до края на годината, къде ще сме на 31-ви срещу 1-ви, какво да купим на нашите за Коледа и какво се обърка, та не успяхме да си постигнем целите. Новото начало е и ново обещание, че имаме още един пореден шанс да се справим по-добре. Току виж тази година бъде по-благосклонна и ни пощади поне от световни здравни и икономически кризи.

Януари не е толкова весел и наситен с празници като декември, нито пък е пролетен като април и май, още по-малко топъл и морски като юни, юли и август или пък носещ циганското лято като септември. И това му е най-хубавото! Понеделникът на годината е ценен сам по себе си, за да ни помогне да се спрем, успокоим, върнем към нормалния режим, че да успеем после да оценим другото - веселото, динамичното, трепетно чаканото.

Затова нека приемем първият месец като ободряващото ново начало, от което имаме нужда и отправим ведър поглед към 2021-ва. Все пак е привилегия да имаш още едно лято, за което да мислиш и още един рожден ден, на който да добавиш една година отгоре на възрастта си. И това е прекрасно.

жена
Снимка: iStock

Прочетете още от Лилия Дюлгеров:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти