Полезни съвети за празничния грим

g
Снимка: Thinkstock

Биляна Божилова

Мярката е ключовата дума по отношение на празничния грим. Въпреки, че се отличава с яркост и блясък, трябва да се внимава с количеството, за да няма обратен ефект. Хармонията в цветовете също е препоръчително да бъде запазена.

Около многобройните декемврийски и януарски празници жените изгаряме от желание да се покажем в най-красивата си светлина. Стилът, прическата, маникюрът и гримът се сдобиват с по-малки или по-големи количества празничен блясък, най-често под формата на брокат.

Празничният грим е на границата на класата и кича. Няколко грешни движения с четката и ще попаднете във втората категория. Перфектна кожа, омагьосващ поглед, съблазнителни устни и блестящ брокат като финални щрихи е тайната на съвършения празничен грим.

Чиста и гладка кожа

Направете си парна баня на кожата на лицето като постоите над леген с гореща вода с глава, покрита с кърпа. След това ексфолирайте кожата с подходящ продукт. Може да ползвате и утайка от кафе. След като кожата се успокои намажете с хидратиращ крем.  За постигане на равномерен тен нанесете тониращ крем или фон дьо тен с плавни движения отвътре навън. Ако страдате от кожни проблеми, нанесете още един слой и заличете недостатъците с коректор. Завършете с пудра за лице с блестящи частици.

g
Снимка: Thinkstock

Предизвикателен поглед

Срешете веждите с четчица за вежди и ги очертайте с молив. Във вътрешната част на клепача нанесете по-светъл тон сенки за очи, а във външната – по-тъмен. За по-празнично излъчване използвайте сенки за очи с брокатени частици. Акцентирайте върху погледа с очертаване на очите с молив или очна линия. Накрая нанесете прецизно спирала за очи.

g
Снимка: Thinkstock

Сочни и секси устни

Ако искате да коригирате формата на устните, направете го с контурен молив, един тон по-светъл от този на червилото. Нанесете червило и го разпределете равномерно. Сега е моментът да заложите на предизвикателно червено. Попийте излишния цвят със салфетка и добавете блестящ гланц са устни.

g
Снимка: Thinkstock

С повече брокат, ще постигнете още по-празнична визия. Може да нанесете блестящи частици по скулите, около очите, по косата и дори по челото, по последните тенденции в грима. Маникюрът също може да е брокатен или декориран с блестящи камъчета.

g
Снимка: Thinkstock

Още от Биляна Божилова:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти