Плод на космическата обич към един музикант: новото видео на P.I.F - “OPUS 4”

OPUS 4 PIF
Снимка: ПРЕМИЕРстудио YouTube

Винаги когато съм се сблъсквал с нещо красиво, ми е идвало да го споделя със света. Да го изкрещя в пълната тишина. Да го обнародвам. Да го напиша. Да го разкажа. Така че още някой да се сблъска със същата красота.

Последното такова красиво нещо, което още отеква в мен и ще отеква още дълго, е новото видео на P.I.F към песента „Оpus 4”. Такова видео, което не е видео. Самата дума не може да го побере. Това е произведение на изкуството. Плод на космическата обич към един музикант. Само от такова силно чувство може да се роди клип с такава изящна естетика. Такова усещане за безкрая. Такава поезия във визията. Такава визия в поезията.

Повторих няколко пъти думата красота. Това е, защото Димо създаваше именно това с музиката си. Красота. И не само със самата музика. Текстовете му, посланията им, плътността на неговата лирика. Такава, която няма повторение. И с часове да стоиш пред белия лист и да си мислиш, че ей сега ще измислиш нещо подобно. Понеже текстовете на Димо са простички и човек се заблуждава, че се пишат лесно. Тъкмо обратното. В тях няма претенция. Там всеки дъх е смисъл. Концентрат на същината. Звук от току-що паднала на пода сълза. Екот от звън на камбана.

Отворено писмо до Димо от P.I.F.

Безброй сравнения мога да изброя, но не желая. Сега ми се мълчи. И ми се слушат P.I.F. По възможност поне няколко часа. Без паузи. Без прекъсвания. Без възможност да се оттърся от нея. Искам да гледам клипа сто пъти. Минимум. И нека да е мания. Няма нищо лошо да си вманиачен в красотата.

Поздравявам целия екип, замесен в проекта. Съвсем нарочно няма да ви доверя основната му идея и концепция. Вие сами ще я откриете. В мига, в който сред познатите лица, откриете и своето.

Всяко друго говорене ми изглежда излишно.

Гледайте.

Прочетете още от Росен Карамфилов:  

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти