Писмо от един буден мъж до една спяща жена

сън спяща жена
Снимка: iStock

Здравей, скъпа!

Среднощ е, а аз отново не мога да заспя. Останал съм сам с всичките си мисли и те се блъскат в стените и се връщат обратно към мен. Може би, ако искам да заспя, изобщо не трябва да мисля. Но аз стоя в тази стая и се вглеждам в лицето ти, огряно от лунната светлина. Това лице мога да разпозная сред безброй лица, макар лицата на света да са неизброими. Твоето лице е моят избор. Харесвам го и без макиаж. Такова, каквото е сега. Парче от самата луна. И косите ти не е задължително да са сресани и изправени с пресата, харесвам те и рошава, сред хаоса на разпуснатите кичури. Харесвам те естествена, както и да звучи. Никоя истина не е банална.

сън спяща жена
Снимка: iStock

Нямам нуждата от това винаги да си с грим и очна линия. Ах, очната ти линия, не че не съм луд по нея, така съвършена я правиш, че дори другите жени я забелязват, но не ме интересува тя, интересуват ме очите ти, интересува ме къде е дъното на тези твои очи, искам да плувам в тях и да стигна до него, искам да се ударя в дъното на твоите топли ириси и да се сгрея. Само ти си в състояние да ме опазиш от студа на всяка зима – минала и бъдеща.

Защото ти си лятото. И слънцето в него си. И моментите, които никога няма да забравя. И малките мигове, които всъщност са най-големи. И спомените, които не се изтриват от паметта. И тръпката, че разполагаме с още насъщно време. Радвам се, че времето с теб е тръпка, макар да минаха години. Радвам се, че още е тука тая тръпка и не я пускам да си ходи! Наясно съм колко е важна! Изчезне ли тя – изстива и останалото. Отива по дяволите! А любовта е в това да не позволиш всичко да отиде по дяволите. Да се противопоставиш на навика.

сън спяща жена
Снимка: iStock

Ако беше просто свикване, нямаше да те гледам така тази нощ. Нямаше да будувам с часове и да наблюдавам равномерните движения на гръдния ти кош, докато дишаш. Дишането ти! То ме успокоява. Прави ме смислен, напук на цялото безсмислено съществуване. Напук на умората, която не е само моя, но и на всеки втори, който ще прочете това писмо. Аз го пиша за теб, но го адресирам към света. Ние сме само един буден мъж и една спяща жена в нощта. Ние сме само две капки в океана на живота. В този океан всяка капка има нуждата да срещне друга капка, с която да се слее.

Помръдваш леко. Не се събуждай още.

Позволи ми да те погледам...

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти