Писмо до всяка edna жена

жена писмо
Снимка: iStock

Ти, която стоиш пред огледалото. Да, точно ти. На теб говоря.

Обичаш ли се? Харесваш ли си всяко несъвършенство? Не? Абсурд?! Струва ти се, че не си достатъчно висока? Или че бюстът ти не е този, за който мечтаеш? Или че можеш да бъдеш по-слаба? Фигурата ти все още не те удовлетворява, не е толкова стегната, колкото ти се иска. Слагаш си тежък грим, искаш да се впишеш в съвременната представа за красота. Ходиш на козметик, подлагаш се на какви ли не процедури за разхубавяване.

В един момент и това не ти стига. Започваш да обмисляш варианти за силикон. Гърдите ти пищят от ужас, но ти не ги чуваш. Тръгнала си срещу природата си. Срещу вида, в който Бог те е спуснал на тая земя. Това е положението. Можеш да се превърнеш в секс бомба, ако устните ти станат два пъти по-плътни, а гърдите – два пъти по-големи. Нали така?

Тичай бързо при пластичния хирург! Той ще оправи всичко! Като приключи с манипулациите, ще изглеждаш като излязла от корица на модно списание. Всеки мъж по улицата ще те заглежда. Някои даже ще ти подсвиркват с клаксоните си, за да ти подскажат, че им текат лигите по теб! Само ако знаеше какво ти мислят, щеше цялата да се изчервиш, гарантирам ти!

Кого заблуждавам всъщност – ти много добре знаеш какво ти мислят! Допада ти да бъдеш желана. Тотално си забравила, че те преследват само и единствено лъскавата опаковка на тялото ти. Остава въпросът – какво става, ако тая опаковка бъде разкъсана? Ако я няма – ще се обикнеш ли?

жена писмо
Снимка: iStock

Тази е далеч по-трудната задача – човек да се обикне такъв, какъвто е. Независимо от пола му, сексуалната ориентация, расата, религията. Важното е да обичаме себе си, мили мои. Само по този начин бихме могли да обичаме и другите хора наоколо. Себелюбов. Ето я думата. Току-що си я измислих, но я намирам за подходяща.

Топлотата, излъчването на жената, сексапилът ѝ, ако щете, тръгва от тая простичка истина – приема ли се тя, одобрява ли се, според своя собствен критерий, а не според този на своя партньор. Счита ли се за привлекателна? И облечена, и гола. И с грим, и без. Дори и да не е с перфектен външен вид – да има самочувствие.

жена писмо
Снимка: iStock

Евала на такива дами, които наглед не са нищо особено, но въпреки това не са позволили тоя факт да ги сломи. Те вървят с високо вдигната глава. И – съвсем естествено – любовният им живот върви. Запомнете едно от мен: материалния свят, включително и начинът, по който изглеждаме – е най-преходното нещо, което може да съществува. То подлежи на разпад. Енергията ни – това е, което остава след нас.

Това е, което има значение. Всяка жена носи своята хубост. Ти също. Не го забравяй.

Още от Росен Карамфилов:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти