Петльовден - денят на истинския мъж! Но какво е да си истински мъж?

мъж красота
Снимка: iStock

Петльовден! Денят на истинския мъж! Какво обаче означава да си истински мъж? Да имаш мускули и плочки на корема? Да си мачо? Да бъдеш богат и заможен? Да изглеждаш като Брад Пит? Според мен да си истински мъж е друго нещо. Сравнително по-простичко от всичко изброено дотук. Просто да имаш сетивата и усета за важните неща, които трябва да съблюдаваш, ако не искаш да си обикновена "батка".

На първо място да си истински мъж е въпрос на характер. На това как се държиш, на това как действаш. Не е достатъчно просто да блъскаш във фитнеса. Истински мъж трябва да бъдеш по всяко време на денонощието, 24 часа, седем дни в седмицата. Без почивен ден. И не защото трябва, а защото ти е заложено отвътре. Видимо в осанката ти. Заключено не само в гените, но и във възпитанието ти. До огромна степен това, за което говоря, опира и до възпитание. До това какъв пример си имал ти за мъжко поведение. Синът на варварина няма как да стане благородник. Образно казано, разбира се. Ако си истински мъж, нямаш право да си леке. Нямаш право да се държиш зле с партньорката си. Не че нямаш право, ти просто не го допускаш. Същността ти не го позволява.

Сега ще кажете, че изкарвам мъжа божа кравичка. Нищо подобно. Да си нормален не означава, че си смотан. Много от мъжете, които наистина обичат жените си, биват набедени, че са под чехъл и прочие подобни измислици. А те просто обичат жените си. 

мъж красота
Снимка: iStock

За мен днес не би трябвало да празнува класическия български мъж, който третира жена си като прахосмукачка, чистачка, готвачка и т.н и който очаква от нея единствено ракията и салатата всяка вечер, а онзи, който търси и намира в нея нещо повече. Нещо извън домакинските активности. Нещо, свързано с нея самата. С вътрешността ѝ. С оазисите в очите ѝ. С пясъка в гласа ѝ. Почитателките на сайта ни в момента вероятно четат тази моя статия и въздишат с думите. „Ах, къде е този романтик, който описваш?”

Знаете ли – има го. Но мнозинството, тълпата от „класически” български мъже е станала толкова многобройна, че и той се е слял с нея. И понеже не е шумен, не се бие в гърдите, не парадира с мъжествеността си, няма кой да го забележи. Но той е там. И винаги ще бъде. Извън тълпата. Извън множеството. Някъде там. Слава богу – не е сам. Има и други като него. Те също не вдигат шум. Но съществуват ярко дори в тишината си. Пожелавам ви да ги откриете.

Прочетете още от Росен Карамфилов:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти