Отвъд тълпата, в името на любовта

любов връзка двойка есен сутрин кафе
Снимка: iStock

Животът е непредвидим и в това се състои неговото очарование. Дори ако някой можеше да ни каже какво предстои да се случи, ние трябва да сложим ръце на ушите и да крещим, за да не го чуем. Смисълът е да вървим напред, да срещаме хора и да се учим сами от всичките си грешки.

Няма универсална любов. Усещането след първата целувка никога не може да се сравнява с емоцията на другия, но като понятие тя остава метафора за нещо незабравимо прекрасно. Общият план трудно може да бъде запомнен в подробности, но нашите малки истории остават във времето като спомени, забодени с карфици за част от миналото. Те и след много години ни карат да се усмихваме.

Егоизмът сам по себе си е недостатък. Но и той има своето благородно проявление. Когато обичаме, искаме и другият да бъде щастлив. Пазим го от всяка опасност, мислим за неговото добро и това се превръща в наша основна мисия. Егоизмът за двама е спасението сред безумната тълпа, която често ни сбъсква с тъгата и отчаянието.

любов есен двойка природа
Снимка: iStock

Изкуство е да бъдеш отдаден на някого повече, отколкото на самия себе си.

Саможертвата не се изразява единствено в готовността да рискуваш живота си. В името на голямата любов ние сме способни да пренебрегваме нещата, които са от голяма важност за самите нас. Такъв вид изкуство учи, създава вкус, кара ни да живеем по-красиво.

Ако предварително знаехме кой е предопределеният ни от съдбата човек, нямаше да търсим уютното убежище на тишината, където въображението извиква най-съкровените ни чувства. Когато обичаме, имаме нужда да съставяме планове. Кои точно думи ще кажем в определена ситуация, с какъв жест, как да погледнем другия в очите така, че тази среща очи в очи да ни накара да започнем да планираме заедно...

любов есен двойка природа
Снимка: iStock

Ние не живеем заради другите, а с другите. Те трябва да бъдат уважавани, но никога не бива да забравяме, че имаме право да изживеем живота си така, както го чувстваме. Любовта винаги е на почит дори сред тълпата, която разполага с непрекъснати поводи да бъде недоволна и истерична.

Всеки има право да брани своята любов. Изкуството се отстоява.

Прекрасно е, че не знаем какво престои занапред. Подобно знание би ни обрекло на съществуване, каквото е дадено на машините. Сутрешното кафе се услажда по еднакъв начин, но винаги е различно от предишното. Поредната целувка носи обещание като вчерашната, но увереността в нас става по-голяма. Неволно изпуснатата дума става част от огромния куп с грешки, но така ставаме по-внимателни и се опитваме да бъдем по-добри утре.

Любовта е състояние, затова е важно да помним, че именно тя предопределя начина ни на живот. Не е важно да знаем какво има да се случи. Важно е да продължим да живеем така, че накрая да си кажем „Не съжалявам за нищо!“.

любов есен двойка природа
Снимка: iStock

Прочетете още от Добромир Банев:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти