От мухата - слон

Стефания Колева
Снимка: Личен архив

Стефания Колева

Топлото се стичаше по слепоочията му. Климатикът му беше развален. Отвори стъклата на колата си, но това не помагаше.

Денят му започна на криво. Стоеше на светофара в зелената си кола. Беше жестоко изнервен, закъсняваше за работа.

На отсрещния тротоар бавно, с красива лятна рокля на точки, леко усмихната, с обувки на висок ток и чаша сутрешно капучино, пристъпваше красиво момиче.

С потен поглед я оцени, когато много близо до колата му премина черна лимузина с притежател, изглеждащ... масивно. Черният пререди останалите коли, влезе в отсрещното платно, заби спирачки на пешeходната пътека и зачака зелената светлина. Момичето поздрави любезно жената от магазина за дрехи и продължи към банката, където работеше. Лекият вятър ѝ доставяше удоволствие. Спря се и отпи глътка от капучиното. Харесваше вкуса.

Кръвта за секунди нахлу в главата му и погледът му се замъгли. Започна да натиска настоятелно клаксона, а думите по адрес на черната лимузина бясно се лееха. Момичето от тротоара погледна по посока на шума от близкия светофар и усети как токчето на обувката ѝ се заклещи в уличната шахта. Кракът ѝ пропадна малко над коляното в нея.

Врявата от светофара прерасна в саморазправа. Неудачното начало на деня на шофьора от зеления автомобил се превърна в тройно критичен.

Момичето усети силна болка и загуби съзнание. Жената от магазина за дрехи се затича към нея.

На светофара имаше бой. След дълго блъскане Черният бързо фрасна в лицето Зеления и докато последният падаше, първият офейка. Около разлятото капучино се събра тълпа.

Екипът на "Спешна помощ" извади момичето и я пренесе до линейката.

Водачът на синя кола – Синият, който стана неволен свидетел на боя, с мъка качваше набития Зелен.

В спешното се оказа, че момичето с роклята на точки е със счупен на три места глезен, а при падането Зеленият е счупил ръката си. Операциите и на двамата минаха успешно.

След около месец момичето трябваше да остави патериците, а Зеленият да махне шината. Беше дошло време за рехабилитация. Мястото му се стори уютно, това го изненада - не вярваше, че рехабилитационният център изглежда така. Неизвестно защо стоеше в ъгъла на помещението с вдигната нагоре ръка. Кинезитерапевтът го убеждаваше да я свали.

Вратата се отвори. При другия терапевт влезе красиво момиче с патерици и  рокля на точки. Зеленият се загледа в нея. Тя също не остана безразлична. Подаде ѝ ръка. Ветрецът през отворения прозорец леко подвигна роклята ѝ.

Неусетно натрупа сняг. Същата рокля се стелеше по пода в ателието му. Телата им копнееха да си направят дечица. Зеленият прокара ръка през косата на момичето и лека болка напомни за шината. Усмихна се щастлив. Кучето лежеше пред телевизора и гледаше новогодишната програма.

Всъщност, това никога не се случвало.

Просто в онзи ден Зеленият стоеше на светофара и погледът му се спря върху момиче в рокля на точки. Стори му се красива.

Много му се прииска да я познава.

В близост до отворения прозорец на колата му мина онзи с лимузината и закри гледката към момичето. Кръвта нахлу в главата му и въображението му започна да рисува тази история, докато светофарът светна зелено и трябваше да потегля към работата си, която изобщо не харесваше.

Пишете на Стефания Колева на edna@netinfocompany.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти