Още една крачка към възторга

двойка любов връзка дом уют щастие
Снимка: iStock

Склонни сме да мислим, че липсваме на другите, че сме заслужили по подразбиране чуждото внимание, което веднага трябва да застане нащрек, ако в даден момент не се чувстваме част от общата картина на света. Истината е, че всеки е зает със собствените си проблеми. Като отделни личности обитаваме собствени пространства, където останалите не са център на внимание.

Да бъдем част от живота на някого е важно, когато любовта е посочила с пръст кой е точният човек за нас. Стремежът да тушираме лошите навици става неотменна част от ежедневието и ни кара да преразгледаме не само приоритетите си, но и мъничките вселени, които до вчера сме управлявали с усърдието на богове, които не се вслушват в чуждото мнение. Тогава всеки нов ден е възможност за промяна. И първата стъпка зависи единствено от нас.

двойка любов връзка дом уют щастие
Снимка: iStock

Всичко е до време, нищо не е вечно. Но за да се насладим в пълна степен на онова, което щедро ни предлага любовта, трябва да станем по-великодушни към самите себе си. Как да обичаме някого, ако сами не се харесваме. Как да го накараме да иска да изживее живота си с нас, ако не сме сигурни, че ние го искаме.

Любовта е онази специална причина, която ни кара да започнем много неща отначало.

Отърсваме се от рутината, за да изградим една чисто нова действителност, където най-после имаме възможност да изпитаме щастие. То е в онези малки неща, които превръщат живота на двама души в невъзможност да съществуват един без друг. Истинското щастие е безгласно и остава незабелязано за онези, които нямат място в чисто новия свят, който делим с човека на сърцето си.

двойка любов връзка дом уют щастие
Снимка: iStock

Малкият жест към човека до нас е още една крачка напред към възторга. Когато го караме да се чувства щастлив, започваме да виждаме с нови очи красотата на самия живот. Само присъствието е достатъчно да превърне сълзата в усмивка и да взриви тишината с едва доловимо „обичам те“. Големите събития понякога са плод на едно нежно докосване. Подкрепата винаги зарежда с надежда, без която никоя увереност не може да оцелява.

Всеки ден има своя смисъл, а той става още по-безценен, ако допринасяме за това с действията си, с мислите си, с отношението. Няма никакво значение, че извън любовта често преставаме да бъдем обект на внимание. Грижите на другите ни изключват по презумпция от картината на света, какъвто те го виждат. Важна е цялостната картина на живота. Тя не се побира в рамка и не може да бъде закачена на стената. Дребните ни роли върху това изумително платно са точно толкова съществени, колкото слънцето, без което не можем.

Докато сме живи, всички имаме значение и ако се опитваме да ставаме още по-добри, красотата никога няма да се свърши.

двойка любов връзка дом уют щастие
Снимка: iStock

Прочетете още от Добромир Банев:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти