Октомври: най-любовният месец от годината

есен влюбени
Снимка: iStock

Октомври се настанява удобно в леглото на времето като бебе, което очаква да бъде приласкано. Той също иска да му отредим вниманието, което заслужава. Сега най-любовният месец от годината копнее да се наслади заедно с нас на дъжда, който ще отмие лошите мисли, и на яркото слънце, което едва-едва докосва с топлината си пожълтелите листа на дърветата.

Октомври е онази благодат, когато вече сме завърнали от път, но предстои да посрещнем уюта на стая, в която запалената печка бумти като сърце, напомнящо че животът продължава. В стаята някои играят с малките си рожби, други се целуват, а трети гледат през прозореца с надеждата, че някой все пак ще позвъни на входната врата.

есен влюбени
Снимка: iStock

Никое разочарование не е обречено на оцеляване. Никоя тъга не може да се опълчи на радостните моменти, които ни е отредено да преживеем с някого. Любовта просто бавно започва да се разсъблича като жена, най-сетне избрала верния си любовник, за да ни покаже всичките си прелести през зимата.

Истинската любов не изпитва студ.

Октомври е противоречив. Напомня ни, че времето е безмилостно, често и несправедливо. Докато се учим да обичаме, ние се срещаме се и се разминаваме с хора. Влюбваме се безпаметно, отдалечаваме се светкавично от някого, но въпреки това продължаваме напред с убеждението, че най-доброто предстои. Всеки изминава пътя си като пастир, търсещ своето изгубено стадо.

Нищо не е лесно в този живот. Постоянството да съхраняваме чувствата такива, каквито са били в невинните ни години - също. Непростимо е отчуждаването от най-близките ни хора. Не само защото само семейството ни гарантира истински подслон, топла храна и добра компания. А защото с него любовта не подлежи на съмнение, не се нуждае от доказване.

Октомври напомня, че нашите семейни връзки трябва да останат здрави като възел, направен от сръчните ръце на моряк. Тогава никое вълнение на морето не е застрашително. Тогава винаги ще се събуждаме с убеждението, че ще достигнем отсрещния бряг, защото целта на всяко пътешествие е да се озовем там, закъдето сме се запътили. Въпреки бурите.

Кой знае по-добре това от октомври?

есен влюбени
Снимка: iStock

Прочетете още от Добромир Банев:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти