Обърка името ми с това на бившата си!

жена
Снимка: Istock

Александър Петров

Винаги се отнасям сериозно към всичко, което ми споделяте на petrov.edinbg@gmail.com, а в отговорите давам всичко от себе си, колкото и да е малко то! Понеже съм честен обаче, трябва да споделя, че историята, която следва, я взех най-присърце от всички до момента, защото момичето от долното писмо е жертва на моя най-голям страх! Вижте:

Здравей, Алекс. Никога не съм си мислела, че ще пиша на някой непознат, за да се оплача, но пък по-добре на непознат май, за да е по-безпристрастен в мнението си. Разделих се с приятеля ми, защото ме нарече с името на бившата си. Той ми се извинява после, че не било, защото си мисли за нея, просто му се изплъзнало, но аз не му вярвам. Те са били заедно 3 години, с мен е от 5 месеца. Започвам да си мисля, че през всичкото това време е мислил за нея. Много го обичам и ми е мъчно за него, но не знам как ще му простя. Ти как би реагирал ако твоето момиче те обърка с името на друг мъж?
Успех и продължавай да ни радваш с историите си!

жена
Снимка: Istock

Е как ще реагирам според теб? Ще ми стане доста гадно. Само че към момента това при мен няма как да се случи, защото бившият на моята приятелка ми е адаш. Винаги съм й завиждал за спокойствието. 

Знаейки обаче, колко съм отвеян, признавам, че в началото на нашата връзка се случваше от време на време у мен да се насади натрапчивата и непредизвикана от нищо мисъл:

„Ами ако взема, че я нарека с грешното име?“ 

А ти най-добре знаеш кои имена са най-грешни – тези на бившите! Слава Богу никога не съм правил подобен гаф, вероятно няма и да направя, защото сме се сраснали вече, но дори и да бях сгазил лука, причината за това нямаше да е тази, за която си мислиш в момента, а далеч по-обяснима – навиците понякога са по-силни от нас – появяват се за секунди, при това абсолютно несъзнателно!

жена
Снимка: Istock

Ето един личен пример – три години живях в един апартамент, който в последствие напуснах, а от пет месеца живея в ново, много по-хубаво жилище (забележи, че изброените от мен периоди съвпадат с твоите от писмото – случайност?). За тези пет месеца вече три пъти се хващам, че когато ми трябва чаша, отварям шкафа, който е аналогично разположен на този, в който стояха чашите в стария апартамент. А в сегашния… там няма чаши, а купи! Сещаш ли се? Аз знам това, не съм забравил. Все пак тия купи аз съм ги сложил там. Ако ми беше много важно чашите да стоят точно в този шкаф, сигурно щях да ги сложа в него. Но на мен не ми пука за чашите. Навикът обаче не пита дали ми дреме или не. Разбираш ли аналогията ми? 

Естествено, не се опитвам да те убедя, че да ти объркат името с това на бивше гадже е супер, напротив – доста е гадно. Но опитай да разбереш – три години да казваш едно и също име… това се запечатва в мозъка с или без да искаш и не е ненормално и необяснимо да се случи гаф.

Абе, момиче…

Та аз веднъж обърках собственото си име!

мъж секси красив
Снимка: Istock

Какво остава за нечие друго… Бяхме с моя приятел Радо на една бизнес среща. Хич да не е… притеснявах се. Опитвах се да се контролирам и си преразказвах предстоящия сценарий наум. Казвах си: „Сега ще се срещнем с жената, ще се представим, Радо ще каже, че се казва Радо, аз ще кажа, че съм Сашо, после…“ В този момент дамата влезе в стаята, аз й подадох ръка и се изцепих:

„Здравейте, аз съм Радо!“

Никога няма да забравя погледа му, както и светкавичната му реакция, когато той от своя страна се представи като Сашо. Приятел в нужда се познава! Защото иначе как според вас щях да обясня защо съм сбъркал собственото си име? И така дълго време в очите на жената двамата с Радо бяхме с разменени самоличности.

Така че, госпожице от мейла… моля те, дай му още един шанс! Наистина това е болезнена тема, но съм размишлявал по нея неведнъж и убедено те съветвам да се върнеш при момчето, защото съм сигурен, че му е много гадно. Ако пак сгафи, тогава му мислѝ. Или ми пиши отново! 

На финала все пак искам да дам и един универсален похват срещу бъркане на имена на половинките – просто използвайте някое от безбройните умалителни, лигави и любовни названия, които повечето влюбени употребяват помежду си. В този случай шансът да се прецакате е далеч по-малък!

Изпращайте ми своите мнения, съвети, истории и предложения не само на горния имейл, но и в Инстаграм @alexdimpetrov

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти