Обичаш ли истински най-важния човек в живота си?

жена щастие
Снимка: iStock

Велина Томова

Живеем във времето на непрестанната комуникация и е изключително важно как поддържаме връзки с околните. 

От това дали се разбираме с половинката и родителите си, с колегите, дали имаме подкрепящи приятели и подпомагащи колеги зависи изцяло начинът, по който се чувстваме и дали ще се реализираме успешно в живота си. 

Затова не е изненадващо, че толкова много внимание отделяме на това как се държим с хората и как хората се държат с нас. 

Но има един много важен човек в живота на всеки от нас, с когото отношенията рядко са изрядни. 

жена щастие
Снимка: iStock

Напротив, често този човек го критикуваме, дори обиждаме, рядко го харесваме и общуването ни с него е източник на много негативни емоции. И все пак той е до нас в най-важните моменти. Всъщност, той е до нас е непрекъснато. 

И ще го откриете в огледалото ;) 

Да, говоря за отношението към нас самите. С какви думи се обръщате към себе си? Какво мислите за себе си? Харесвате ли се? Одобрявате ли постъпките, казвате ли си положителни неща, насърчавате ли се или напротив? 

Изпитвате гняв, критикувате се непрекъснато и изобщо, ама изобщо не се харесвате?

Никой от нас не може да живее дълго в среда,в която е непрекъснато потискан нали? Не е приятно да чуваш все, че не ставаш за нищо и не изглеждаш добре. 

жена щастие
Снимка: iStock

Защо тогава го казваме на себе си? 

Защо все не спираме да се обезценяваме в собствените си очи, а после се сърдим, че животът ни не върви по правилния начин?

“Ако искате да успеете в живота, трябва първо да се сдобрите със себе си”, казва писателят Питър Сейдж. 

Можете да познаете какво мисли един човек за себе си по начина, по който се държи когато е сам. 

Как се храните, когато никой не ви гледа? Хапвате нещо на крак вероятно. Или изобщо не се сещате да ядете? Или се тъпчете, опитвайки се да се накажете за някой въображаем пропуск? А защо не си сготвите нещо хубаво, да сложите масата с цялото внимание, което е нужно и да се поканите на вечеря?

Опитайте се да прекарате един приятен час в собствената си компания, да си похвалите за усилията, които полагате всеки ден, за качествата, които имате и за мечтите, от които все още не сте се отказали.

жена щастие
Снимка: iStock

Много приятно звучи, нали? 

И само си представете колко по-различно би протекъл само един ваш ден, ако още със ставането гласът в главата ви каже “Ти си чудесен човек, изглеждаш добре и си способен да живееш живота, който искаш”. 

Е, ще се сдобрите ли със себе си? ;) 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти