„Обичам те“ е израз и за сбогом

лято
Снимка: iStock

Понякога сме с усещането, че дните просто някак отминават. Междувременно се справяме с проблеми, които за момента изглеждат нерешими, или преболедуваме любов, в която сме се клели пред безкрая. Дали е спекулация на чувствата, или е начин да оцеляваме в собствените си светове, не е от особено значение. Едно е сигурно – безкраят е точно толкова вероятен, колкото възможността да умрем от самота.

„Обичам те“ е чудесен израз и за сбогом.

лято
Снимка: iStock

Лято е. Август не ни изпуска от горещата си прегръдка, а морето за мнозина отново е вече далеч. Не можем да избираме какво да бъде времето навън, но можем да изберем какво да бъде вътре в нас. Независимо от обстоятелствата, ние винаги трябва да вървим напред и с всяка уверена крачка да обозначаваме себе си.

Да се заявиш пред света, е отговорност, която носи истинска наслада.

Странно е, че цялата ни състрадателност често отива по дяволите заради миг на завист, заради секунда злоба. Това може да отнеме само миг. Един единствен миг е в състояние да припомни колко сме противоречиви по своята същност. Въпросът не е в обещанието, че няма да бъдем зли, а в способността бързо да преодолеем човешките си слабости, за да се стремим към добротата.

лято
Снимка: iStock

Лесно е да се сърдим, да изискваме, да търсим отговорност. Всъщност, когато се втренчваме в живота на другите, някой друг се опитва да живее нашия живот. Така животът сам по себе си често се свежда до безумно и глупаво съществуване.

Всеки иска да се усеща истински жив.

Помъдряването идва с грешките, които правим. Няма непростими грехове. Няма непрежалими загуби. Всичко, което се случва, ни прави по-силни. Или поне така се очаква да бъде.

Жегата на август няма да ни погуби. Само след месец ще страдаме по късно залязващото слънце. Дните ще стават все по-кратки, затова всяка секунда време е ценна.

лято
Снимка: iStock

Морето е било, но и ще бъде. Ще преболедуваме поредната си голяма любов. Утрото, понеже е мъдро, ще намери разрешение на проблемите, които днес ни бодат очите. Това е сигурно. Това е неизбежно. И именно поради тази причина е наложително да започнем да се фокусираме върху нещата, които са значими за нас самите.

Защото на кого му се иска да изрече „обичам те“ за сбогом?

 

Още от Добромир Банев:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти