Обичам мъжете, които…

мъж риза часовник
Снимка: iStock

Обичам мъже, които се бръснат сутрин. Да излезе небръснат на улицата? Абе бегай, мани! Тридневната брада е за три дни в леглото и то не при положение на излежаване и мързеливо зяпане на филмчета.

Голяма скоба. Лично мнение, имам сто брадати приятели плюс двамата ми синове, които грижливо отглеждат растителност в долната половина на черепа. Нали се сещате, че баш към мамините златни няма как да имам негативно отношение, просто от време на време нежно казвам: „Абе маме, не съм те родила с брада“, ама дотук.

Просто мъжът, който излиза сутрин от банята, ухаещ на афтършейф и те целува бегло-притежателно, а влажната му буза кара снощните пеперуди да протегнат антенки, мда.

И не, не това е важното. Така само се занасям. Да се обръснеш показва уважение към жената, отговорност към деня, който започва, мъжката дисциплина към реда и порядъка, защото тази работа се прави всяка сутрин. Без мрънканиците „аре мога да си ходя и така“. Ми не можеш. Не е редно.

Втора скоба, не толкова голяма. Обвързаният трайно мъж се бръсне и вечер, преди да си легне, пак от уважение към жената, която го чака от своята страна на спалнята. Има изключения, разбира се – случва се да влетите заедно с вратата, както се казва, има си хас да търчиш в банята, но аз говоря по принцип за изключенията, които потвърждават правилото.

легло двойка сутрин
Снимка: iStock

Вижда ви се старомодно? Никак. Замислете се. Скъпи, ако днес ще си стоим вкъщи, мога и да те погаля нежно по небръснатата буза… о, добре, де, може да оставим за утре, ако се излежаваме до обяд в това карантинно време.

Обичам мъже, които носят ризи. Нищо против тишъртките, суитчърите, даже против моряшките фанелки. Ризата е друг дрескод. Тя не предполага мързеливо навличане през главата, подръпване оттук-оттам да се позагладят гънките от сгъването или от панталона, захвърлен върху нея при скоростното събличане, трябва да я закопчаваш и да оправяш яката ѝ, да пристегнеш внимателно колана на панталона, зер пешовете ѝ отвън… Не че не се случва да хвърчат нетърпеливи копчета, ох, сладките изключения, но ризата е друга дреха, мъжка, сериозна, дисциплинирана.

Скъпи, изгладила съм ти онази много светлосинята, дето е като небе, което се разбелва, ще те гледам от балкона как отиваш до магазина, моля те, не закопчавай и двете горни копчета, все пак сме си в квартала.

мъж риза часовник
Снимка: iStock

Обичам мъже, които носят часовник. Не марков, просто стабилен мъжки часовник. Дава усещането за сигурност, за отговорност, за стабилност и усет за времето. Мъж, който носи часовник, не пилее миговете, особено тези с теб.

Скоба. Веднъж видях един мъж да прегръща жарко една жена, вдигайки ръката си зад главата ѝ с поглед в часовника си. Не говоря за такива случаи, въпреки че и те са си показателни, отварят ти очите, защото очи и на гърба си е хубаво да имаме. За да сме наясно със себе си, не да следим другия. От следене файда няма, но от губивреме още по-малко.

мъж риза часовник
Снимка: iStock

Знам колко е ах, томително, да забравиш за времето, обаче мъжкият часовник до шнолата ти на нощното шкафче или на пода…

Скъпи, знам, че вече ти е навик да го поглеждаш в 21:10, защото тогава приключваш с работата си и бързаш към мен, много ми е хубаво, че го правиш и когато гледаме филм вкъщи. И не обръщам внимание, че часовникът ти се заплита в косата ми.

Обичам мъже, които… Обичам точно този мъж. Моят.

Прочетете още от Маргарита Петкова:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти