Обичай жената в огледалото

жена огледало
Снимка: iStock

Обичай жената в огледалото. Повече от всичките си приятелки, взети заедно. Твоята най-истинска приятелка си ти самата, затова трябва да се обичаш! Направо си задължена да го направиш. Ако досега не си го направила, значи си закъсняла и трябва да започнеш от днес. От този момент! Не от след малко, след час или от утре. Веднага! Без повече оправдания и извинения.

Знам, че не съм ти никакъв и вероятно веднага ще ми кажеш, че нямам абсолютно никакво право да ти се меся в живота и да ти нареждам така. Повярвай ми обаче – това да се обичаш е за твое добро! Оттам започва всичко останало, за което мечтаеш, и което все още не си постигнала. Защо не си го постигнала? Защото не обичаш достатъчно жената в огледалото. Тя всеки ден очаква това да се промени. Всеки ден иска да чуе по някой суперлатив за себе си! Всеки ден тръпне и мечтае да ѝ обърнеш внимание.

жена огледало
Снимка: iStock

А ти какво правиш? Излизаш с приятелки и обръщаш внимание на тях. Интересува те повече чуждия живот, отколкото твоя собствен. Не ти е интересно да говориш за себе си. Не ти е интересно да поставяш себе си на преден план и на първа позиция. Както казах в началото – всичко започва от жената в огледалото. Не се ли разбираш с нея, няма да се разбереш със света.

Няма да си толкова желана, колкото ти се иска. Няма да си толкова търсена, колкото ти се иска. Няма да си тази, която тайно копнееш да бъдеш. Няма да постигнеш това, което искаш да постигнеш. Или ще го постигнеш с мъки.

Животът не ни е даден да се мъчим. Животът трябва да бъде живян с лекота. Част от тази лекота се съдържа в това да съумееш да приемеш себе си. Не са само приказки и наистина е доста трудно. Понякога е твърде трудно.

За жената този процес е още по-важен, отколкото за мъжа. Защото тя е натоварена със задачата да носи вътре в себе си повече красота от мъжа. За да бъде изявена тази красота, за да може да съществува тя, трябва да ѝ се даде път. Трябва да се започне от несъвършенствата, за да бъдат забелязани съвършенствата.

Ако можеш да приемаш дори една малка пъпчица, без това да те накара да се намразиш – успяла си!

И вече сияеш с такава божествена светлина, която не може да бъде убита. Светлината на жената, която е избрала да се обича. Жената в огледалото! Точно така – ти самата!

жена огледало
Снимка: iStock

Прочетете още от Росен Карамфилов:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти