О, нахалство, твоето име е мъж

О, нахалство, твоето име е мъж
Снимка: netinfo

Тодор Капитанов

Ако има нещо вярно в репликата, че „всички мъже са еднакви”, това е фактът, че всички мъже си приличат по едно – нахалството.

Да, мъжете са нахални във всеки един момент от съществуването си. Не вярвате ли?

Още като са бебета нахално дърпат шишето с мляко от ръцете на родителите. Като деца считат, че всичко им е позволено и се държат нахално, когато не става на тяхното.

В училище са нахални не само към съучениците, но и към учителите си. Като пораснат пък стават още по-нахални – като шофьори, като пътници, като пешеходци, като клиенти, като служители, като родители и пр.

Да не говорим, че няма по-неприятно нещо от нахален възрастен пенсионер, който сякаш се вдетинява, защото отново дърпа нахално шишето към него, но този път в шишето има не мляко, а в най-добрия случай някаква взривоопасна смес между одеколон и домашна ракия.

Връхната точка в нахалството си обаче мъжете изразяват към половинките си – тези крехки създания, които дори не подозират за цялата тази грозна черта на мъжете, докато не им се наложи да я изтърпят.

Търпят го в дома си, търпят го пред семейството си, търпят го пред приятелите си.

Снимка: netinfo

Още по-лошото е, че често на жените се случва да търпят мъжкото нахалство публично. При това не само от човека до себе си, но и от непознати мъже. Мисля, че не е необходимо да давам примери за подсвиркванията и неприличните подмятания, които всяка жена е принудена да чува и да се прави, че не им обръща внимание, защото ако го направи, катализира наглите действия на мъжете, насочени към нея.

Питам се няма ли почивка това мъжко нахалство? То е част от живота ни от сутрин до вечер, на всяко едно възможно място – по улиците, в магазините, в парковете, в работата, на плажа, в заведенията, в институциите… Просто навсякъде.

Тъжно е, че въпреки негодуванията на жените, нахалниците едва ли ще спрат да сеят наглост навред. Жените направиха и множество обществени организации за защита на правата им, но това не може да спре армията на мъжката простотия.

Снимка: netinfo

Единственото, което жените могат да правят на този етап в тази неравна война, е да се отбраняват. Но силите им скоро няма да издържат. Вече се сражават с отчаяни методи – превръщат се в мъжкарани, държейки се като мъже и обличайки се пак като такива, което не е най-приятното нито за окото, нито за сърцето.

Имам предложение към всички господа: вместо да констатираме това явление, нека да помогнем на дамите. Решението е толкова е просто - спрете да се държите нахално с жените. Толкова ли е сложно това?

А когато видите някой свой събрат да проявява арогантност към някоя дама, застанете на нейна страна – направете забележка, влезте в сблъска ако трябва. Каузата си заслужава. Жените също.

Толкова ли е трудно?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти