Нямаш право да казваш, че обичаш, без да обичаш

любов двойка обич
Снимка: iStock

Днес е световният ден на „Обичам те!”. Тази толкова красива фраза в езика ни, която понякога не използваме по предназначение. Фраза, способна за секунди да изгради нещо красиво, и за секунди да го срине.

Може би най-напред е редно да степенуваме нещата според тяхната градация. Струва ми се, че има съществена разлика между това да харесваш някого и да ти е добре с него и другото – да го обичаш. Често пъти границите се размиват, но всъщност ги дели една тънка червена линия – честността.

любов двойка обич
Снимка: iStock

Лично за мен „обичам те” е съкровен израз, еквивалентен на молитва. Старая се да не го използвам напразно, тоест, да не го изстрелвам без да я чувствам, но не мога да отрека, че ми се е случвало. Именно поради тази причина ми се иска в днешния си текст да се опитам да разгранича нещата и да внеса малко яснота в тях.

Има мъже, които постъпват доста подмолно. Отлично осъзнали какво силно въздействие имат тия думи върху жената, те ги изричат. Изричат ги и на свой ред очакват да получат своята награда. Най-често пъти – да я вкарат в леглото. И се получава, впрочем. Защото жената е крехко, ранимо и доверчиво същество. Кажи ѝ „обичам те” и е твоя за нощта. По време на секс всеки може да обича. Тук има обаче една съществена подробност – тя очаква да е твоя за повече от една нощ. В мечтите ѝ ти не си тръгваш на следващата.

Сега някои от мъжете сигурно ще кажат – ах, колко захаросано! Чак пък да мислим за мечтите на жените! Откъде накъде? Важното е да постигнем своето! Заради ето такова мислене има толкова много момичета, които плачат. И то не от щастие. Не се чудете защо им е размазан грима. Твърде вероятно е всичко да е тръгнало от едно непочувствано „обичам те”.

Може да ви звучи смешно и пресилено, но изобщо не е. Нямаш право да казваш, че обичаш, без да обичаш. Просто нямаш. Защото всичко изговорено е част от общата ни енергия. Изрази като „Обичам те!” , „Мразя те!”, „Липсваш ми!” разместват въздуха на цялата вселена.

любов двойка обич
Снимка: iStock

Когато изреченото е светло и позитивно – то лекува душата. Ако е напоено с мрак, я наранява. Именно това е, което най-вече трябва да избягваме – да нараняваме душите си. Те не са вещи, които могат да се поправят. Счупиш ли нечия душа – мъчно се лепи.

Затова внимавайте. И говорете винаги това, което мислите. Така ще си спестите тонове болка. На вас и на другите около вас.

Прочетете още от Росен Карамфилов:  

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти