Неудобните неща, които жените правят и не си признават

жена забавно
Снимка: Istock

Тодор Капитанов

Малцина са тези, които имат куража да се изправят пред огледалото и там да срещнат всички свои негативи с достойнство. Още по-малък брой са тези, които са готови изобщо да приемат негативни коментари спрямо личността им. Тези факти едва ли ви изненадват, защото на всички ни се е случвало да заемаме отбранителна позиция, когато някой говори против нас или в наш ущърб. 

А забелязали ли сте, че в подобни ситуации жените изключително бързо се паникьосват и трудно запазват самообладание. Всичко, което успяват да направят, е плод на защитната им реакция и обикновено се свежда до отговор от рода на „аз не плащам данък обществено мнение“ или „изобщо не държа всички да ме харесват“. 

Брей!?! Не се интересувала от чуждото мнение? Не държала да я харесват всички? Най-малко пък аз?

Жена, която не държи да я харесват всички, или е харесвана от всички, или е побъркана. Или е просто лъжкиня. 

жена забавно
Снимка: Istock

Жените наистина се тревожат какво ще си кажат останалите за тях, ако постъпят по един или друг начин, ако кажат едно или пък премълчат друго. Плюс това, първо се съобразяват с чуждото мнение, едва след това със своето. Освен това, жените често лъжат безобразно. Никога не наричат нещата с истинските им имена. Никога не посочват проблемите директно, а винаги спестяват част от истината или цялата такава. 

Както лъжат по безобразен начин, те обичат и да бъдат лъгани така. Особено когато лъжата е свързана с превъзнасяне на личността и външния им вид. Да, най-вече на визията им. По никакъв начин няма да им стане неприятно, че ги правят на глупачки. Лъжа и само лъжа – това е рецептата за здравословни отношения с тях. Казано накратко – дори и неискрените комплименти работят. А и историята е показала, че никой не е прокопсал с жена, когато е бил честен с тях.

Дамите няма да пропуснат да изневерят на обещанията, които са дали. Обратното би означавало да изневерят на себе си. Жените уважават себе си, затова винаги поставят своите интереси пред всички останали. Интересното е обаче, че те винаги са готови да поемат ангажименти, които не смятат да изпълнят. Думата им е закон –  може да бъде променен по всяко едно време. А жените знаят прекрасно процедурата за това. 

жена забавно
Снимка: Istock

Чувал съм безброй пъти как жените се кълнат, че биха направили всичко, биха отишли навсякъде, биха се изправили срещу всеки, стига да знаят, че някой има нужда от тях. Някой да е ставал свидетел на подобно поведение от страна на жена? Ако очаквате от жена, че вашите врагове ще станат и техни врагове, че вашата болка ще стане и тяхна болка, то надежда всяка тука оставете. Да, точно както е написал Данте Алигери. 

Те няма да съпреживеят паденията ви и не биха направили невъзможното, за да ви помогнат отново да се изправите. В най-добрия случай биха стискали палци, че ще се справите сами в трудната ситуация. 

Истината винаги боли, мили дами. Ето защо е по-добре да живеем в лъжа. Лъжа, предателство и непостоянство. Всичко, което кара жените да се чувстват в свои води.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти