Нещо красиво

Светла Иванова
Снимка: Личен архив

Често критикуваме политиците. И сме в правото си. Всеки би трябвало да избере професия според възможностите си, според това дали може да се справя със задълженията и отговорностите си. Точно те пък би трябвало да се избират най-внимателно. Защото от политиците зависи не само техният имидж, а и качеството на нашия живот.

Професия "политик" определя съдби. Има власт повече от всяка друга власт. Дори повече и от четвъртата, която аз упражнявам в момента. Защото - колко са силни думите на един човек, на една медия спрямо действията, думите и обещанията на един политик, на една партия, от която зависи животът ни?

Обаче, за разлика от всяка друга професия, тяхната сякаш е защитена. Вината никога не е само на един човек. Рядко виждаме оставки. Често конкретните им обещания са само добри намерения и предпоставки.

Общата им отговорност води до обща безотговорност.

Към всяка една сфера имаме правото да сме критични, да изискваме някой да покрива очакванията ни. Ако аз изляза на сцената и бъда освиркана,  поемем лична отговорност за поведението и представянето си, уронвам своя авторитет, излагам себе си. Освен това, моята професия не е жизненоважна. Може би политиците са го разбрали много отдавна, щом не подкрепят изкуството като цяло.

Не съм аполитична, нито евроскептично настроена, но не искам да живея в музей, в какъвто ще се превърне нашата страна, нашата Европа.

Или поне искам да оставя нещо красиво в музея.

Пишете на Светла Иванова на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти