Нека всеки ден да бъде 8-ми март

жена цветя
Снимка: Istock

Жената е най-великото същество на света! С това искам да започна мисълта си. С това и ще завърша. Всеки истински мъж би следвало да е наясно с този факт. И не го казвам, защото е 8-ми март и днес всички пращат картинки със сърчица на своите половинки и разпалено им се обясняват в любов. Не, не е това причината! Моето мнение, е че жената заслужава не един специален ден, а поне десетилетие! Минимум.

Сега знам какво ще кажете – този пак прекали с негововата романтичност! Аз пък на свой ред веднага ще контрирам, че от липсата на романтичност идва и липсата на щастие. Ако днес сте решили да подарите на своята любима букет цветя за празника и да я заведете на вечеря – ще постъпите правилно. Ако обаче и следващата седмица направите нещо подобно – на съврем произволна дата, просто за да зърнете усмивката ѝ, ще постъпите още по-правилно. Тогава няма да е заради повода. Тогава поводът ще са искрите в очите ѝ.

жена цветя
Снимка: Istock

Никоя дама не бива да бъде приемана за даденост. Всяка даденост в даден момент си отива. И идва следващата. С която ще се случи същото, ако не промениш нагласата си. Трябва да се грижиш за нея като за роза, която сам си засадил и си наблюдавал как израства. Бавно. От теб зависи дали ще разцъфти или ще увехне. На нея не и трябва кой знае какво – трябват и въздух и вода. Или казано на човешки език – трябват ѝ обич и отдаденост. Никак не е сложно. Работата е там, че се изисква постоянство. И мъжкарство, но не в мачовския смисъл на думата, а в същинския. Да си мъжкар означава да си тежиш на мястото. Да си наясно как подобава да се държиш. Да не позволяваш твоята дама да е тъжна заради тебе. Ти самият да не го допускаш.

В такъв случай ще си успял и няма да имаш нужда от 8-ми март, за да ѝ покажеш че е важна за теб. Това не се показва с купуване на скъпи дрехи и ходене на скъпи почивки. Не се измерва във вещи и благосъстояние. То се показва с отношение. С настоятелност в принципите. Нека днешният ден не свършва. Нека слънцето днес не залязва. И цялата еуфория и любов от днес да остане същата и утре. И вдругиден. И нататък...

Защото – пак подчертавам – жената е най-великото същество на света! Никой не е в състояние да ме убеди в противното. Да вдигнем тост за нея, която и да е тя.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти