Не разбра ли, че те обичам…

двойка любов
Снимка: Istock

Всеки от нас го е чувал. Като въпрос и като отговор. С различна интонация и по различен повод. Генералният повод е ясен – обич, любов, чувства нежни или бурни, но емоционалния фон е налице и наяве. Това, че понякога е наопаки, не значи, че липсва. Ние често не разбираме себе си, камо ли другите. При това пък винаги търсим доказателства. Че сме обичани, уважавани, единствени и неповторими. Не ми казвайте, че правите изключение, няма начин.

Дори да си мълчите като риба и да се правите, че не ви пука, дълбоко в себе си търсите, искате, тропате с краче, правите се, че не ви пука, вдигате рамо, а онова малко, глупаво, бедно същественце, наречено его, е зачервило очички, свило е юмручета, свъсило е веждички, нацупило е устнички и а не го пернете по вирнатото носле, а е оцапало пейзажа на достойното ви съществуване. Всички си го носим егенцето, наше си е, без него наистина не можем. Затова е редно да си го приемем, да си го възпитаме, да му се усмихваме майчински и да го държим изкъсо.

двойка любов
Снимка: Istock

Щото опущим ли му края и го оставим да си разиграва дървеното конче – уйде коня у ряката. Колкото повече му се дава, то толкова повече иска. И не, това не зависи от когото и да било друг, само наша работа си е. Имате идеална връзка, обичани сте, живеете в хармония, чувствате се спокойни и удовлетворени, всичко ви е на шест, както се казва и… Пак както се казва, има два варианта. Лягате на лаврите си. Безметежно се отпускате по течението на връзката, вечността е пред вас – непроменима и сигурна. Хах, такова животно не само че няма, ами и не може да има, майката натура, сътворила жирафа, хипопотама и конопищицата, е безсилна да измисли нещо като идеална любов. Защото идеалът за любов си го създава всеки строго индивидуално. Обикновено – погрешен.

Идеалното състояние е невъзможно, освен ако се препарира, консервира и се изложи зад витринка в музея. В живота – панта рей, всичко тече, не можеш да минеш през една и съща река два пъти, хвала, Херклите! Нататък всеки го е игра – писва ти, виждаш неща, дето са ти убягвали, хваща те скомина от толкоз идеалност и си хващаш пътя извън досадните вече чувства, затворили те в клетката на повторяемостта до припадък. Втори вариант. Искате все повече и повече. И тук не иде реч за писнаха ми Малдивите, искам Аруба, за съвсем ежедневни неща иде реч. Защо се срещаш с други хора (ами щото човек ходи на работа, най-малкото, има свои контакти, не може да кукне и цял ден да те гледа в очите, ще умрете от глад!), защо не забеляза новата ми дреха, прическа, микроблейдинг, афтършейф (щото те гледа в очите, а не в дрехите и аксесоарите, бре!) и така се стига до отвратителната алчност да си центъра на вселената, а такъв, както знаем, няма, всичко е относително. Освен хорската глупост. Аз на Айнщайн вярвам, вие – както щете.

двойка любов
Снимка: Istock

И от седмото небе се срутваш в деветия кръг на ада. Собствените ти, персоналните. Никой на никого не е виновен, всичко е в главите ни, дето се е настанило господарски онова малко, сладко, чудовищно и безобразно егенце. Мърляво и невъзпитано. Тогава то надава вой, който ние изричаме на глас. „Не разбра ли, че те обичааам!!!“ И получава в отговор още по-отчаяното „Не разбра ли, че те обичааааам!!!“ Битката на титаните! Титаните, надигнали мънинки главички, зинали да погълнат целия свят. Света на човека, когото обичате и който ви обича. Няма как да стане.

Пътят е един – кой пръв ще каже тихо и с горчивина „Не разбра ли, че те обичах“. Глаголното време е страшно. Дано разберете разликата. Не по трудния начин.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти