Не ме променяй, нека ти остана интересен

любов лято слънчоглед слънчогледи двойка жена мъж залез
Снимка: iStock

На колко много неща сме способни по време на любов! Готови сме на компромиси, каквито никога преди това не бихме направили, съобразяваме се с неща и обстоятелства, които иначе бихме изхвърлили в кошчето на безразличието. Когато човек е влюбен, животът се отразява в кривото огледало на увеселителен парк, където двама души изграждат свой собствен свят. Там е достатъчно весело и уютно и останалите хора не е задължително да присъстват.

Понякога превръщаме самата любов в аргумент да променим другия, да го превърнем в свой образ и подобие. Не си даваме сметка, че така губим самите ние, защото това, което движи светът напред, е именно разнообразието. Различието в много отношения възпитава самите нас, кара ни да преодоляваме собствените си слабости в името на оцеляването на една връзка. Никой не се ражда съвършен и опитът да направим някого, когото обичаме, като себе си, не е начин да постигаме напредък в живота.

жена лято двойка любов слънчоглед слънчогледи
Снимка: iStock

Да променим другия на всяка цена е риск да го направим безинтересен занапред. Когато вече знаем какво можем да очакваме от него, чувството за пълнота ни напуска. Предсказуемостта не е за предпочитане в нито един аспект на нашето съществуване. Ние не се нуждаем от вещ, която да обичаме. Смисълът е да останем влюбени, а това е възможно единствено ако интересът остане буден – да не знаем кога ще чуем поредното „обичам те“, да се усмихнем, когато спонтанно решим да купим цветя…

Свеждането на една връзка до част от рутината е грешка, която едва ли може да бъде поправена лесно. Отегчението рано или късно ще се настани между двама, ако те взаимно не уважават личностите си и ако не черпят вдъхновение един от друг за промяната си към по-добро.

любов лято слънчоглед слънчогледи двойка жена мъж залез
Снимка: iStock

Вглъбяването в намерението да променяме човека до себе си може да ни запрати в състояние на изтощение, предвестник на сигурната раздяла. Егоизмът не може да бъде креативен в отношения, изградени върху основите на любовта или поне върху представата за нея.

Осъзнаването, че сме различни и че в това се корени самото влюбване трябва да бъде знак, че всичко е наред. Защото сме се влюбили в някого такъв, какъвто е. Защот ако сме искали този някой да бъде като нас, едва ли щяхме да започнем да го обичаме точно по този начин.

любов лято слънчоглед слънчогледи двойка жена мъж залез
Снимка: iStock

Разбира се, любовта не се развива по план. Тя е изненадваща, изискваща, понякога и изпепеляваща, но е сигурно, че тази любов всеки ден може да възкръсва като феникс от пепелта, ако осъзнаем, че в усмивката на близкия до сърцето ни сутрин се крие целият смисъл, заради който си струва да живеем.

Затова – не ме променяй, нека ти остана интересен!

любов лято слънчоглед слънчогледи двойка жена мъж залез
Снимка: iStock

Прочетете още от Добромир Банев:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти