Не е гаден – къс е

r
Снимка: Thinkstock

Александър Петров

Казах на дядо ми преди време „Животът е гаден“. Той ми отвърна мъдро „Не е гаден – къс е“. Така е… но е и гаден.

Мразя всичко със срок на годност, защото това веднага ме поставя в някакво ограничение, до някаква граница, която щом достигна – край. Tака е с лютеницата, и с млякото, и с гадната поне четиридневна супа, която ми сервираха вчера.

Със срок на годност е и животът. Надявам се, че не ви съобщавам нещо ново. На пръв поглед това може да ви изглежда мрачно, но всъщност е толкова положително, че тая скапания в един момент ще приключи.

Дядо ми ми каза още „Живей си живота, сега ти е времето, граби с пълни шепи от него, прави всичко, което ти се прави и т.н.“

r
Снимка: Thinkstock

Тогава ми светна!

Или всички дядовци говореха така на внуците си, или дядо ми беше дядо и на бившата на един мой познат и й е казал същото, което и на мен. Докато аз обаче разбрах мъдрите му слова като „Рискувай смело, инвестирай, скочи с парашут, ожени се, обиколи света, имай деца без да му мислиш много, спортувай, усмихвай се по-често, радвай се на хората около себе си и т.н.“, тъпата ми евентуална полубратовчедка беше разбрала думите на дядо малко по-различно.

Всичките ми подозрения започнаха с пост на мой познат във фейсбук. Беше решил да е откровен и очевидно афектиран беше написал

„Vsi4ki ste kurvi veee”

Останах като попарен от грубия му език. Трябваше веднага да проверя и ако наистина под „vsi4ki” имаше предвид жените, както подозирах, трябваше веднага да го поругая и да развенчая този мит.

r
Снимка: Thinkstock

Не казвам, че това, което ми сподели, ме накара донякъде да се съглася с него.

Оказа се, че от месец и нещо с неговата приятелка живеели заедно – най-накрая след тригодишна връзка. Били в нейния апартамент и всичко било прекрасно. Е, била малко властна, но всеки си носи характера. Една нощ мацката не просто не се прибрала навреме. Тя се прибрала отвъд времето – естествено без да предупреди нито за закъснението си, нито къде е. Било 04:30 сутринта, а тя по-скоро трезвена. На собствен ход, но пък с мъжка риза над роклята, му казала: „Не мога така, искам да се изнесеш. Искам като си излизам, като се запознавам с някакви момчета в дискотеката, да мога спокойно да си ги каня вкъщи, а ти като си тука това няма как да стане, тъй че, айде, чао“. И го изгонила. „Тя е курва“ – каза ми моят познат. Не, брат, боклук е… но е и курва. После се сетих, че сигурно ми е рода и веднага преизчислих ситуацията и почти се възхитих на постъпката й.

Може и да не е била права в изказа си, но поне е била честна, а според мен точно това е важно в края на живота, който, както вече е ясно, е със срок на годност.  

Да сме живи и здрави, всички ще умрем, но колко по-спокойно ще умрем, ако сме били честни с останалите, макар и болезнено. А ние в нашето семейство, както ви доказа историята за евентуалната ми братовчедка, сме си баш такива. Честно!

r
Снимка: Thinkstock

Изпращайте ми своите мнения, съвети и смахнати истории на имейл petrov.edinbg@gmail.com, както и в Инстаграм @alexdimpetrov

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти