Най-отблъскващото качество в един мъж

мъж мъже
Снимка: iStock

Ако приемем, че личната хигиена (в което се включват добре изрязаните, чисти нокти на всички 20 пръста) и приличното съчетаване на (изпрани) дрехи е на лице, има само едно нещо, което истински може да отблъсне всяка жена – липсата на увереност!

Знам, че звучи, като прекалено дребен недостатък и повечето биха посочили лицемерие или лош характер като най-неприятните качества, но нека обясня.

Когато един мъж не може да вземе решение, притеснява се да поеме лидерство и не успява да действа в елементарни житейски ситуации (като това да избере къде да отидете на първа среща), то той е склонен да скрие истината, да си замълчи при наличие на проблем и да нанесе много повече вреда в отношенията си с партньора, криейки реалните си намерения и настроения, отколкото като се съгласява с всичко.

мъж мъже
Снимка: iStock

Мъжете, които ги бива да обсъждат политика, последния футболен мач или кой автомобил е по-добър за градско каране, но мълчат, когато стане дума за изнасяне в споделена квартира или купуване на собствено жилище, са проклятието за всяка здравомислеща жена. Те заблуждават, че имат мнение и не се притесняват да го изкажат, но реално всичко се свежда до репчене пред приятели и във фейсбук. За истински важните неща той чака някой друг да реши вместо него (като превес взима мнението на мама), а ако решението не му харесва – бие отбой.

Особено когато става дума за несемейни мъже, липсата на решителност е коварният подводен камък, който ще преобърне всеки опит за успешна връзка.

Ти чакаш и чакаш той най-сетне да реши, че иска да живеете заедно, да градите общо бъдеще, защо не и семейство, деца, а той просто потъва в комфорта на лесното ежедневие, в което не се налага да мисли за друг, освен себе си.

За такъв тип мъже казват, че страдат от синдрома на Питър Пан – не желаят да пораснат, а да останат завинаги момчета с момчешки занимания, чакащи някоя майчински настроена жена (или дори самата им майка) да се грижи за битовите им нужди.

Те избягват по всякакъв начин взимането на сериозни и отговорни решения, като заблуждават партньора, че уж са ангажирани с темата, а реално чакат да опре ножа до кокал, за да кажат “аз не съм готов” и да си тръгнат.

мъж мъже
Снимка: iStock

И ето това е възможно най-отблъскващото качество в един мъж. Защото няма жена, която да не иска да знае, че може да разчита за всичко на партньора до нея и има неговата любов и пълна подкрепа. И най-вече – чувството на отдаденост, върху което се гради всяка една връзка.

Няма как вие да бъдете щастливи заедно, да сте успешна двойка или да създадете семейство, ако не се чувствате уверени в отдадеността си един на друг. Или иначе казано – да бъдете едно, а не две отделни единици, които периодично прекарват време заедно.

Една жена е склонна да затвори очи за доста недостатъци в партньора си, ако обаче чувства неговата дълбока обвързаност към нея и чувство на принадлежност.

Нека не бъда разбрана погрешно – това, че партньорите изпитват вазимна принадлежност далеч не значи, че се обезличават като личности. Не, просто са две вселени, въртящи се във взаимна орбита.

Та, може да сте сигурни, че когато една жена чуе “аз още не съм готов” или “на мен ми е още рано”, то нейните чувства на 100% са попарени и е въпрос на време да се преориентира към някой по-адекватен и смел човек, който ще заслужава нейната отдаденост и любов.

Още от автора:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти