Най-горещите фитнес трендове на 2019

Най-горещите фитнес трендове на 2019
Снимка: Thinkstock

Биляна Божилова

Нова година, нови актуални тренировки. Ако сте готови да импровизирате и да опитвате нови методи за постигане на добра форма, фитнес трендовете на 2019 година дават многобройни възможности.

От развитието на дигиталните фитнес технологии до по-голям фокус върху възстановяването, има много начини да се изпотиш през новата година.

HIIT избухване

Все повече фитнес центрове по света създават класове с HIIT тренировки (високоинтензивни интервални тренировки). Йога също залага на интензитета с часове по Хот йога. Категорията ще продължава да нараства и да се разпространява.

По-кратки тренировки
Забравете за дългите тренировки във фитнеса. Те стават все по-кратки и по-кратки. 15-минутна тренировка с правилна интензивност може да бъде напълно достатъчна. Така, че докато HIIT продължава да е във вихъра си, се развива под различни форми.

Ключът е във възстановяването
Към популярните парна баня и ледена баня се добавят също компресионни сесии и спортни масажи. Самите фитнес центрове ги предлагат като екстри.

f
Снимка: Thinkstock

Без пълноценен сън няма добра форма

С подобряването на функциите на преносимите джаджи, записването на REM часовете и други екстри, хората могат да се възползват и да получават по-добър сън. Пълноценното спане е от жизненоважно значение за метаболизма и фината моторика. Ако страдаш от безсъние, няма как организмът ти да се справя добре със свалянето на килограми и с поддържането им. Не случайно в центровете за медитация се предлагат тренировки за сън за отпускане, релаксация и по-добро представяне в ежедневните дейности и във фитнес залата.

Работата и тренировките се сливат

Попадали ли сте на огромни фитнес зали с отделни помещения, в които посетителите могат да поработят след като се поизпотят. Обратното също е валидно. В офисите има специално отделени места за тренировки.

f
Снимка: Thinkstock

Модерно е да се споделя

Ако ви е писнало да гледате снимки на приятелите си в социалните мрежи от фитнес залите, въоръжете се с търпение. Трендът се засилва. Мотивирането един друг чрез споделяне е като въздействието чрез добър пример.

Персонализираните тренировки не са просто мода

ДНК тестовете помагат, както за откриване на предразположеност към различни заболявания, така и за опознаване на гените. По този начин може да вдигнете фитнес тренировките си на по-високо ниво, намирайки начини за справяне с травмите и въобще осъзнаване как функционира тялото ви.

Фитнес програми за възрастни хора

Фитнес нуждите се променят с възрастта. Затова са необходими специални програми за по-старите поколения, които трябва да поддържат костната плътност и мускулната маса, както и многобройните други ползи за здравето, които идват с физическата активност.

f
Снимка: Thinkstock


Бум на тренировките със собствено тегло
Освен, че са подходящи навсякъде и по всяко време, тренировките само със собственото телесно тегло, без допълнителни тежести, наистина работят. Тялото е най-добрият инструмент за съпротивление.

Упражнението е лекарство
Това е глобална здравна инициатива, която подканя здравните заведения да окуражават техните пациенти да спазват фитнес режим. Физическата активност е част от възстановителния процес след прекарани заболявания и профилактика срещу редица болести.

Още от Биляна Божилова:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти