Мъжете обичат да бъдат лъгани. Ето защо

мъж и жена
Снимка: iStock

Тодор Капитанов

Знам, че често разговаряте с мъжете от вашето обкръжение. Ако може да се вярва на повечето от тях, то ще останем с впечатлението, че всички са били лъгани от жена и вече не вярват на жените, защото са убедени, че те са коварни лъжкини, който искат всячески да те прецакат, ей така - без нищо, просто защото са жени.

Изумявам се такива хора. Дори не бих ги определил като мъже, но вие ги наричайте както искате. Същите тези екземпляри, които са готови така лесно да хвърлят купища кал върху всички жени, явно никога не са си давали сметка, че в повечето случаи жените са подхождали към тях снизходително и внимателно, като умишлено са им спестявали истината.

Както на всички е известно, за жените е много по-трудно да открият своята половинка в живота. Не че нямат кандидати, напротив – имат ги, при това в изобилие, но в цялото това изобилие много, ама много рядко да има някой, който да притежава тези качества, на които самата дама държи. По този начин почти винаги жената трябва прави компромиси и да си затваря очите пред недостатъците на мъжа, който е заедно с нея. Това съждение е колкото тъжно, толкова и вярно. Убеден съм, че всяка една от читателките на този текст ще се съгласи с това.  

мъж и жена
Снимка: iStock

Същите тези „мъже“ ежедневно преминават всякакви граници с глупостта си, нахалството и липсата на възпитание, а когато никой не им обръща внимание на тези недостатъци, започват да се изживяват като още по-специални, уникални и незаменими именно заради тези си „качества“. Само че всяка жена иска да стои до джентълмен с европейски манталитет, вместо до утвърден балкански субект с ориенталски навици.

Точно тези балкански субекти трябва да бъдат лъгани. Представяте ли си някой да им каже истината? Да им кажат в прав текст, че са глупаци, простаци, а отгоре на всичко и нечистоплътни? Не, тази истина няма как да бъде проумяна здравословно. Точно това дамите го разбират прекрасно и предпочитат да излъжат мъжа до себе си само и единствено за негово добро. Предпочитат да излъжат, че в живота им има друг, че не искат да задълбочават взаимоотношенията си и прочее други неистини, с които да изкарат себе си виновни за неблагоприятното развитие на нещата, отколкото да бъдат честни и да наранят когото и да било с това.

мъж и жена
Снимка: iStock

Ако погледнем по-философски на въпроса, със сигурност ще достигнем до заключението, че мъжете не искат да знаят истината. Предпочитат да се заблуждават, да бъдат заблуждавани и да си живеят в тази заблуда. За тях е прекрасно да не знаят и да не разбират - колкото по-малко знания и разбиране, толкова по-малко проблеми. Мъжете обичат да се чувстват велики, достойни, невероятни, желани, обичани, единствени и пр. Наслаждават се винаги, когато някой извън тях им казва, че са богове. Приятно им е да бъдат заблуждавани от жените. Нарочно не търсят истина, за да запазят илюзията за идеалния си живот такъв, какъвто е. Не искат да знаят истината, защото в техния случай истината е грозна.

Уважаеми дами, продължавайте да лъжете мъжете. Те имат нужда от това. Истината е в лъжата.

Още от Тодор Капитанов:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол