Моите два малки трика за спестяване на време

Светла Иванова
Снимка: Личен архив

Споделям опит като съпруга, майка на две все още малки деца, жена с няколко професии, собствен бизнес, куче, риби, а понякога и други домашни животни, временно пребиваващи (нямам предвид роднини, а такива, които децата донасят вкъщи за временно отглеждане).

Жена, като всяка друга, която се грижи сама за домакинството, обича да ѝ е чисто и подредено, но не на всяка цена.

Първият трик, сигурна съм, е доста популярен сред домакините с многочленно семейство - отдавна се научих да нямам „празен“ ход у дома.

Пътят ми към тоалетната е свързан с преместване на кучешка играчка (не че Дора – кучето, не знае как да я извади веднага след мен), нещо на някое от децата (в това число влиза понякога и мъжа ми), които се справят с връщането „не на място“ много по-ловко от кучето, празни чаши, сгъване на одеалце и какво ли още не, което да поставя на правилното място, докато мога да стискам все още. 

Последния ми „хит“ за спестяване на време, когато ми звънне телефона или ако знам, че предстои мноооого дълъг разговор, е да се придвижа до „гладачното“ и да включа ютията. Това автоматизирано действие – гладенето, не е шумно като поставянето на чинии в миалната например и се съчетава перфектно с няколко неща – да проведа понякога едночасовия разговор и да отметна поне една пералня с дрехи.

Накрая след това 2 в 1 съм напълно доволна от резултата на свършената работа и от това, че съм имала компания, докато я върша. Тук само да добавя, че се „родих“, откакто ползвам безжични слушалки. Не ви предлагам да гладите без слушалки, за да не дойдете след това на индивидуален урок по йога за схванат врат.

Гладенето съчетавам с още няколко неща като например да изслушам записана от мен медитация, за да преценя как би въздействала на слушателите, да изгледам някое видео с йога практика преди да го качат в сайта ми за евентуални корекции на монтажа, или да послушам книгата, която ми четат. Добре че вече има и такива сайтове! Между другото, и моите детски книжки и релаксации за малки и големи са качени вече там, та и вие да можете да ги чуете, докато гладите.

Ето още един „бонус“ трик. Къпане + маска за коса (лице) + миене на банята, докато минат 10-на минути с маската.

Така че откъдето мина, си личи. Става някак си по-светло и чисто. Не само заради името ми.

С обич, Светла

Пишете на Светла Иванова на edna@netinfo.bg.

Прочетете още от Светла Иванова:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти