Моят перфектен дом – гледната точка на обитателя

дизайн интериор
Снимка: ATG Design

Ивета Попова

Всички познаваме онова чувство, което ни обхваща, разгръщайки страниците на интериорно списание с невероятно приказни апартаменти и къщи.

Въпреки че тайничко си казваме „ех, как искам това да е моят дом“ и pin-ваме в захлас снимки, някак си не вярваме, че това в действителност е нечий дом. Красивите мебели и изваяни материали, естетиката във всеки детайл ни оставят с усещането, че това е просто нагласена обстановка или декор за снимки, между чиито студени стени не живее никой.

И си зададохме въпроса: Защо ни е трудно да повярваме, че стилно и елегантно жилище не може да бъде обитавано в контекста на ежедневието?

Тогава решихме, че за да преобърнем тази представа, следва отново да се поставим в обувките на собственика на дома, като този път въведем зрителя по неговите стъпки. Така екипът на ATG design създаде първата част от поредицата My Perfect Home by ATG design, организирайки разходка, водена лично от самия него… в случая – нея!

дизайн интериор
Снимка: ATG Design

Радослава Добревска е лицето зад кодовото название RD-1 – интериорен проект, който ATG design финализара това лято. Тя е бъбрива, лъчезарна и изпълнена с енергия. Определя себе си и своето семейство като изключително земни хора. Напълно уверени сме, че интериорът, създаден за нея, е истинско отражение на класата, която тази силна личност притежава – започвайки от концепцията на пространството, през материалите, които подбрахме, и завършвайки с най-фините естетически детайли.

дизайн интериор
Снимка: ATG Design

Откритата и непринудена Радослава ни покани в своя перфектен дом на кратка разходка, споделяйки за любимите елементи от интериора. А ние от своя страна можем да споделим, че беше изключително удоволствие и лекота да се работи с нея.

дизайн интериор
Снимка: ATG Design

Вярваме, че за да постигнем хармония между облика на интериора и характера на обитателя, е важно, като архитекти и дизайнери, да се поставим на негово място. Така творческият процес минава през призмата на възприятията на собственика и отразява по най-неприкосновен начин типични негови черти и търсения. Това предполага постигането на резултат, който да бъде не просто одобрен, а искрено обичан от собственика.

дизайн интериор
Снимка: ATG Design

Този принцип на работа продиктува и създаването на поредицата My Perfect Home by ATG design – ангажиращ вниманието формат, който да представи завършен проект през очите на поръчителя. Уверени сме, че именно чрез съдържание, споделящо личното усещане на обитателя, ще можем да направим наблюдателите по-близки до неговата история. Така интериорът не би изглеждал плоско и хладно като страница на списание, а ще има едно по-различно и топло разбиране за дом. 

дизайн интериор
Снимка: ATG Design

Тази сряда, 18 септември, за ще бъде излъчено първото издание на My Perfect Home в IGTV канала на ATG design (@atg_design) в Инстаграм. Бъдете едни от първите прекрачили виртуално прага на RD-1 в компанията на Радослава. Надяваме се, че това ще е крачка и към създаването на Вашия перфектен дом.

Прочетете още от Ивета Попова:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти