Модни тенденции есен/зима 2018-19

Модни тенденции есен/зима 2018-19
Снимка: netinfo

Биляна Божилова

Прогнозите за времето за наближаващия студен сезон все още са неизвестни, но дизайнерите са се погрижили да ни е топло през него. По няколко пласта дрехи от плътни зимни материи е горещо модно предложение за есен/зима 2018-19.

Дълги пелерини, парки и палта от изкуствена кожа с косъм са най-актуалните модели връхни дрехи. Пижамите пак излизат в градска среда като водещи са сатенените варианти. Работническите униформи също се промъкват сред ready-to-wear предложенията за сезона. А дрехите с ресни не само, че продължават да са must have модни покупки, но и ресните се мултиплицират до безкрайност.

Цветното каре е най-модерният принт за есен/зима 2018-19. Единственият му сериозен конкурент, но все пак категорично на втора позиция, е леопардовият десен.

Неоновите цветове отново тържествуват. Блестящите нюанси също внасят колорит в есенно-зимното ежедневие. Модното откритие на сезона са дрехите, изработени от плат с холографски ефект.

12-те топ тенденции за есен/зима 2018-19 са готови да влязат в гардеробите ни:

Пелерина
Изключително женствен и много комфортен модел палто. Пелерината се завръща с изобилие от цветови комбинации, кройки и материи. Вълнената пелерина е стилно решение за студените зимни дни.

Снимка: netinfo

Снимки: Alberta Ferretti, Alexander McQueen

Цветно каре
Любимото каре е в апогея си. С различна големина квадратчета и в пъстра палитра от ярки цветове. Каре в синьо, жълто, червено, зелено, розово и т.н. е много жизнерадостен тренд. Хит при Versace, Burberry и Michael Kors.

Снимка: netinfo

Снимки: Michael Kors, Versace

Изкуствена кожа с косъм
Дали под въздействието на природозащитниците, или просто дизайнерите станаха по-толерантни? А защо не и в резултат на пазарното търсене? Важното е, че изкуствената кожа с косъм почти напълно измести естествената от модните подиуми.

Снимка: netinfo

Снимки: Givenchy, Stella McCartney

Ресни
Тенденция, която присъства за пореден моден сезон. Разликата този път е в изобилието от ресни. Те са толкова много, че цялата дреха е съставена от тях.

Снимка: netinfo

Снимки: Valentino, Givenchy

Холографски ефект
След като превзе маникюра и модните аксесоари холографският ефект завладя и дрехите. Особено актуални са якетата и тренчкотите с характерното светлинно преливане.

Снимка: netinfo

Снимки: Maison Margiela, Sies Marjan

Няколко пласта
Ако сте зиморничави натури, тази зима ще имате възможност да сте ултра модерни. Съвсем спокойно може да си облечете всичко, което ви хрумне, едно върху друго. Така не само ще се стоплите и в най-мразовитите дни, но и ще демонстрирате отношение към модата.

Снимка: netinfo

Снимки: Balenciaga, Prada

Леопардов принт
Голямото завръщане на леопардовата шарка вече е факт. След пренасищането в началото на века, пълната липса и последващите плахи опити за дискретни леопардови детайли, окраската на красивото диво животно е тук с цялата си прелест. Така, че ако имате нещо запазено от преди, непременно го върнете в употреба. Леопардовите покупки също са задължителни.

Снимка: netinfo

Снимки: Gareth Pugh, Dolce&Gabbana

Неонови цветове
Пак сме на диско вълна посред зима. Неоновите цветове са спасение за настроението в мрачния сезон. Комбинирани помежду си, са още по-въздействащи.

Снимка: netinfo

Снимки: Prada, Balmain

Парка
Най-актуалният модел яке този моден сезон е парката. Измества дори пухенките, които отново са сред топ предложенията. Специфичното за тренда е, че не е необходимо да сте спортно облечени, за да носите парка. Напротив, съчетана с елегантни дрехи, е още по-модерна.

Снимка: netinfo

Снимки: Balenciaga, Maison Margiela

Будуар
Пижамите и нощниците пак излизат извън спалнята. Това означава, че сутрин може да наметнете едно палто и да се озовете в офиса без излишни приготовления. Пижамата като костюм. Нощницата като рокля. Сатенът като предпочитана материя.

Снимка: netinfo

Снимки: Bottega Veneta, Y/Project

Блестящо
От няколко години насам блестящите дрехи и аксесоари навлязоха в ежедневието. Отдавна не се възприемат само като облекла за официални поводи. Дори с всеки изминал сезон количеството блясък нараства значително.

Снимка: netinfo

Снимки: Gucci, Alberta Ferretti

Работни униформи
Като заговорихме за пълно объркване на дрескода, още един тренд се бори да разбие конкуренцията. Ако съвсем случайно си падате по работните униформи на строителните работници, градинарите и боклукчиите, сега е моментът да вземете назаем някоя. Другият вариант е да си купите подобна от новите колекции на Burberry, Prada или Calvin Klein

Снимка: netinfo

Снимки: Burberry, Calvin Klein

Още за модата:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти