Мили (и малко болезнени) спомени от първата ми целувка

целувка
Снимка: Thinkstock

Александър Петров

Най-интересно ми е, когато получавам обратна връзка за тъпотиите, които ви споделям. Благодаря на всички четири момичета и на петия, на когото още не мога да му схвана пола, които редовно ми се включват с мнение по най-различни въпроси. Реших с този текст да ви върна във времето и да ви предизвикам да си спомните както за първата целувка, така и за най-странната или тази, която ви се е запечатала в ума. Ако ви се струва интересно, може да споделите историите си на имейл petrov.edinbg@gmail.com или в Инстаграм @alexdimpetrov, пък ще видим дали са за показване. 

Много мразя първите неща. Не е нужно да обяснявам защо, вероятно и на вас не ви е сред любимите моменти. Най-напрягащите ситуации в живота ми пък са били, когато е трябвало да целуна момиче за пръв път – ще отвърне ли, няма ли… А когато целувката е първата изобщо в живота, е такъв съспенс не съществува.

Когато реших да предприема именно тази отговорна и основополагаща стъпка с първото си истинско гадже в живота, наистина не знаех какво да очаквам. Бях изчел всичко по темата, гледах клипчета, уроци – теоретично бях безупречно подготвен. Бях решил и че ще го направя, докато сме на кино. Наложи се цели пет кина да платя, преди най-накрая да се престраша да предприема крачката. Не знам какво предприемане съм предприел тогава, но вместо устни се срещнаха зъби, в следствие на което част от долния ми медиален резец се отчупи.

Представете си – мен ме боли, тя плюе остатъци от моите зъби. Мил спомен, но и до днес се чудя дали това се брои за целувка.

Далеч по-опитен, две години по-късно се закачахме с едно момиче и бях твърдо решен на следващата среща да я целуна. По онова време бях доста алтернативен, малък и тъп и я заведох на шкембеджийница без изобщо да се досетя, че шкембето е обвързано с чесън. Усетих, че съм се прецакал, когато я видях да загребва с черпака именно в чесновия разтвор. В този момент ми минаха  две мисли през главата: „Или ще направя работата другия път или ще изтърпя хипнотизиращата и просълзяваща миризма на чесъна“. Затова направих най-логичното. Казах й „Извинявай, може ли да не си слагаш чесън, защото след малко смятам да те целуна?“ Погледът й подсказваше, че не знае как да реагира – от една страна щях да я целуна „самият аз“, а от друга – шкембе без чесън е все едно… шкембе без чесън.

целувка
Снимка: Thinkstock

За радост обаче тя прояви съчувствие и сред миризма на кебапчета все пак се увенчах с успех.

Хич не обичам да ми се случват неща, които не очаквам, както и неща, за които имам едно очакване, а то се оказва съвсем различно. Ами, и двата момента ги преживях в рамките на 30 секунди и съвсем случайно историята отново е обвързана с първа целувка. Излязохме с въпросното момиче без никакви очаквания от моя страна, просто като приятели. В един момент обаче тя се приближи и ме дръпна към себе си – това беше неочакваното. Докато се приближавах към нея очакването логично се появи: „Вероятно сега ще ме целуне“ – помислих си. Ми, не.

любов двойка
Снимка: Thinkstock

Това, което последва, по-скоро можеше да се сравни с нахлуването на октопод в устната ми кухина. Езикът й стигна до места, които дори не предполагах, че съществуват.

Учтиво понесох момента, а после още по-учтиво ми излезе неотложен ангажимент и „за съжаление“ се наложи да си тръгна.

И тъй, поставих колебливото начало, сега очаквам да ме заринете със забава!

Вижте още:

Свирка ли е изневярата?

Свалки „На кафе“ и айран

Колко пъти ще кихнете в петък вечер според зодията си

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти