Марш от Фейсбук, досадна леличко!

g
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

Много ме дразнят вашите тъпи, скучни и неадекватни постове във фейсбук. Така и не разбрахте как да използвате социалните мрежи без да бъдете досадни за приятелите си в тях.

Повечето от вас имат профили в различни мрежи вече над десет години, но явно този период е твърде кратък, че да разберете неписаните правила на общуването там.

Случвало ли ви се е някой от приятелите ви в социалната мрежа толкова да ви подразни с постовете си, че да започнете да го избягвате в реалния живот? Признайте си, че имате в листата си  такива и те изобщо не са малко. Е, уважаеми дами, струва ми се не подозирате, че точно вие попадате в тази група на досадниците.

Ако не знаете, нека ви кажа - всички ви се присмиват зад гърба по повод постовете ви, искрено се забавляват на вашата неадекватност, правят скрийншотове на публикациите ви и ги изпращат на други хора да се забавляват с тях.

Понякога се чудя тази ваша неадекватност от какво е породена – от възрастта или от глупостта. А може би е плод и на двете. Иначе как ще ми обясните за публикациите ви от типа на инструкции „как да сготвим зрял боб в тенджера под налагане“ , или „три лесни начина за премахване на петна от мазнина“? ‘Що не си „висите“ в женските домакински форуми, където да обсъждате тези „лелински“ теми, а трябва да ми „замърсявате“ онлайн пространството, което е предвидено за далеч по-забавни, смислени и красиви неща?

Умът ми не го побира как е възможно все още да има хора, които публикуват снимки на своите котки. Не, не само на своите, а изобщо на всички котки, които видят в ежедневието си. Най-досадни са обаче тези, които публикуват снимката с придружаващ коментар от рода на „най-милото създание в живота ми“. Ако животното можеше да говори, повярвайте ми, нямаше да бъде толкова мило, ако можеше да разбере какви глупости правите и как се излагате пред другите. Все пак едва ли тези жени лъжат, че това е най-милото в живота им, защото едва ли имат други приятели. Как е възможно изобщо да имаш приятели, при положение, че вършиш такива идиотщини?

g
Снимка: Thinkstock

Понеже изобщо не знаят как да работят с фейсбук, леличките много често коментират директно на „стената“  на своя приятелка или приятел някакви супер лични неща, вместо да ги изпратят на лични съобщения. Адски се забавлявам, когато видя на общата „стена“ издънка от рода на „Zdravei, kak si dnes. Decata mi mnogo haresaha keksa ti v4era I o4akvam da mi izprati6 receptata. Kogato se vidim sledva6tiq pat iskam da si pogovorim za po4ivkata, koqto sme planuvali da napravim bez majete. 4akam da mi se obdi6, mucka”.

Да, подобни „попадения“ не са рядкост из мрежата. Какви ли не глупости може да направи човек в стремежа си да се прави на модерен. Тъжната истина е, че изобщо не сте модерни.

Като заговорих за глупости, няма по-фрапантна глупост от това някоя леличка да си публикува снимки по бански и спортни екипи. Освен ако не си супермодел или пък проститутка, няма нужда да правиш това и да се излагаш. Безобразие е жените около петдесет да споделят нискокачествени полуразголени снимки, направени пред огледалото. Не, не е толкова безобразие, колкото срамота.

g
Снимка: Thinkstock

Върха на тъпотията и досадата във фейсбук обаче си остава споделянето на вдъхновяващи цитати, придружени с идиотски снимки към тях. Леличките имат сериозен проблем с тази си наклонност да публикуват такива работи. Имам новина обаче за вас – няма да вдъхновите никога с цитатите ви за любовта. Само ще покажете колко самотни и неразбрани сте всъщност. Още по-лошото за вас е, че с подобни постове никой няма да поиска и да ви разбере, защото ще ви изтрие моментално от листа си с приятели.

Моля ви, преди да направите следващата си публикация във фейсбук, посъветвайте се с децата ви дали това, което правите, е удачно като поведение в мрежата.

Ако ли не, имам послание за вас: Марш от фейсбук, досадни лелички. Разваляте ми купона. Нямате място тук.

g
Снимка: Thinkstock

Още от Тодор Капитанов:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти