Люлка в интериора: модерно, стилно и забавно

g
Снимка: atg-design.com

Ивета Попова

Любимото развлечение на малките се е превърнало в елемент от интериора, много често използван от дизайнери както в жилищни, така и в обществени помещения.

Съгласете се, забавно е, когато възрастните могат да релаксират и се насладят на тази безгрижна забава.

Люлките, използвани в интериора се отличават със своето многообразие на външен вид и конструкция.

Освен класическите модели съществуват още много други варианти, отнасящи се до всевъзможни стилистични направления – от класически до минималистични, имащи различни конструктивни особености и методи за закачане, създадени от разнообразни материали – от дърво до пластмаса.

g
Снимка: atg-design.com

Както и другите предмети в сферата на съвременния дизайн, люлката се видоизменя и усъвършенства. Безусловно, прогресът е съхранил класическият вариант – люлка, която се закача и има дървена основа. Този вариант най-често се среща в минималистичните скандинавски интериори.

Люлките от този тип могат да бъдат разнообразени с мека седалка, интересен детайл, промяна в цветовата гама или стилен аксесоар. Ако нейната фактура и материал съответства на останалите елементи от интериора, ще се получи чудесен ансамбъл.

g
Снимка: atg-design.com

Експериментирайки и фантазирайки, дизайнерите са създали множество люлки, седалките на които ги превръщат във висящи кресла. Тези модели са много удобни не само за развлечение, но и за почивка и дори работа.

g
Снимка: atg-design.com

Основните достоинства на тези люлки-кресла са функционалност, лекота, необикновеност. Материалите, от които се изработват са различни: стъкло, пластмаса и даже бетон. Ярък пример са люлките – кресло Bubble, създадени през 1968 г.

g
Снимка: atg-design.com

По-мащабна версия на тези кресла са закачените канапета и даже легла. Тези обекти е сложно да наречем люлки в чистия им вид, защото като правило остава тяхната основна функция. По-голямото предимство на тези люлки се състои в удачното съчетание на забавния компонент с възможност за почивка. Изключително важното е надеждното и качествено закачане, а също така и подходящото място за позициониране на този достатъчно тежък предмет.

g
Снимка: atg-design.com

Освен висящите, съществува голямо количество стоящи люлки, напомнящи люлеещи се столове. Ключовата разлика от последните се състои в надеждното закрепване на стационарна основа, при което динамична остава само седалката. Главното удобство при тези люлки - лекотата при местене, което е доста практично.

g
Снимка: atg-design.com

Приложението на люлките в интериора активно се разширява заедно с тяхното  усъвършенстване. Освен, че са преминали входната врата от улицата в помещението, могат да бъдат удачно използвани практически в което и да е пространство: гостна, детска, спалня, кабинет, офис. Тук не съществуват конкретни правила или ограничения – достойно място съвременните люлки ще намерят навсякъде.

g
Снимка: atg-design.com

Най-удачно люлките се вписват в модерни интериори. Най-често се използват в скандинавския стил, стил лофт, минимализъм, еклектика, арт-деко и други направления.

g
Снимка: atg-design.com

Съвременния дизайн ежедневно се видоизменя, а заедно с него в интериора се появяват необикновени елементи, такива като люлката, особеният стил и веселото настроение на които им позволява да станат много популярни и най-вече стилни дизайнерски обекти.

 Още по темата:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти