Любовта винаги е сега и никога утре

двойка любов легло
Снимка: iStock

Любовта е отговор на всички въпроси. Тя е осъзнаването на невъзможността да съществуваме без другия. Тя е спокойствието, което ни дава, когато вътрешните тревоги не спират да бият оглушителните си камбани. Тя е вдъхновението, заради което познаваме радостта, напук на всички въпросителни, свързани с несигурното ни утре.

Никой не иска съгласието ни, за да се появим на белия свят. Казват, че първата глътка въздух е болезнена, затова плачът е най-естествения начин да приветстваме живота. Вероятно с този плач започва и краят на нашата невинност. Изправени лице в лице с греховете, започваме да се учим как да отстояваме принципи, каква позиция да заемем и да разбираме важността на начина, по който вземаме правилните решения.

двойка любов легло
Снимка: iStock

Майчината ласка ни държи под крилото си, бащината обич е наш пътеводител, но с останалите хора винаги се оправяме сами. Самотата сякаш от непосредственото начало се опитва да вземе превес, непрекъснато напомня за себе си като спомен, който бихме искали да забравим. С течение на времето тя става все по-осезателна, но рядко успява да ни отнеме възторга.

Няма нищо тъжно от самотата на две души, които по една или друга причина трябва да прекарат живота си заедно.

Люлеем се насам-натам като махало на часовник, чийто стрелки препускат забързано върху кръглия циферблат на притеснението, че нещо изпускаме, че нещо ни се изплъзва като самото време. Когато любовта ни посочи с пръст, ставаме важни персонажи в стопкадър, където времето не съществува, а невинността (макар и за малко) се завръща тържествено в живота ни на зрели хора.

Всички имаме право да изпитваме и да получаваме любов. Разбираме, че това най-великото човешко чувство, което не признава граници и не може да бъде обуздано от никого. Само двама решават кое е важно за тях и кое не, важно е те да бъдат щастливи в миниатюрния свят, който обитават.

Когато сме влюбени, душите ни се реят като птици, докато оставаме здраво стъпили на земята. Най-после сме осъзнали силата на успокоението, а оглушителните камбани на тъгата замлъкват така внезапно, както стихва първият плач на новородено.

Любовта винаги е сега и никога утре. Ето защо сме щастливи, независимо от това, че утрешният ден остава несигурен. Единствено с любовта животът е съвършен и напълно завършен в свят, който няма нужда от часовници.

двойка любов легло
Снимка: iStock
 

Прочетете още от Добромир Банев:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти