Любовта никога не звъни два пъти

любов двойка връзка пролет лято природа цветя
Снимка: iStock

Сигурен съм, че ако попитате няколко души какво е за тях любовта, всички те ще дадат различни отговори. Това е съвсем естествено, като се има предвид колко разнородни са нашите очаквания. Животът е пъстър и дава много възможности, а средата, в която формираме себе си като личности, е определяща за нашите намерения и действия.

Светът полудя и неговата истерия ни поставя пред изпитания, подлага на съмнение способността да развиваме социалните си умения. Пандемии за дълго време ни затвориха вкъщи и направиха така, че да станем още по-зависими от електронните си устройва. Сега животът е затворен в екрана на телефон и само с един клик достигаме до онова, което би трябвало да ни прави щастливи извън четирите стени на стаята.

любов двойка връзка пролет лято природа цветя
Снимка: iStock

Смелостта да се изправим очи в очи става все по-малка, без да си даваме сметка, че това ни обрича на самота, която след време трудно ще можем да преодолеем.

Наблюденията ми сочат, че повечето хора днес се страхуват да се оставят в ръцете на желанието. Липсва им страст, липсва им увереност да заявят чувствата си. Дните се изнизват един след друг, докато размяната на емотикони прави чатовете още по-безсмислени, а животът се чуди защо красотата му става все по-трудно забележима.

Единствено любовта е способна да ни извади от състоянието на будна кома.

любов двойка връзка пролет лято природа цветя
Снимка: iStock

Канапето в хола и телевизорът насреща са измамната сигурност в свят, който ще ни става все по-чужд. За да не допуснем това да се случи, трябва да излезем навън, да говорим помежду си, да се усмихваме. Любов без общуване лице в лице е обречена на забрава. Всеки допир кара тялото ни да настръхва, а целувката може да бъде сравнена по мощ с Големия взрив.

Когато сме заедно, имаме право да бъдем точно толкова щастливи, колкото всички влюбени двойки от черно-белите филми. По-добре е да бъдем главни действащи лица в живота, който ни е отредено да изживеем, отколкото да си останем обикновени зрители с пуканки в скута.

любов двойка връзка пролет лято природа цветя
Снимка: iStock

Голямата любов е някъде навън – там, където дърветата сега избухват в цветове, а люлякът не спира да ухае на младост. Тя обича слънцето и леките дрехи, които очертават контурите на телата ни, и обожава лекия южен вятър в косите.

Важно е да не забравяме, че ако позвъни на вратата, трябва да ѝ отворим веднага и да бъдем готови да хукнем с нея по пролетните улици на града. Без да ни пука за канапетата. Дори ако забравим да вземем телефоните си. Защото точно като по филмите, любовта никога не звъни два пъти.

любов двойка връзка пролет лято природа цветя
Снимка: iStock

Прочетете още от Добромир Банев:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти