Любовта – едно безкрайно даване

любов връзка двойка ръце интимност
Снимка: iStock

Заглавието може и да те стресне, но е вярно. Любовта е едно безкрайно даване! На енергия, на време, на подкрепа, на отдаденост. Едно свързване с другия на всякакви нива. Сливане на енергия, на флуиди, на усещания. Ако не умееш да даваш – не обичаш. И няма как да вземеш. В любовта има няколко закона и те трябва да се спазват. Един от тях е да не се уморяваш да отдаваш от себе си, без да очакваш да ти се върне. Съвсем естествено е отдаденото да се върне към теб, но не е добре да го очакваш на всяка цена.

Очакването убива любовта. Това е все едно нонстоп да си правиш планове, те да се провалят, а ти да не предприемаш нищо. Ами направи нещо! Например спри да си правиш планове. И обичай – честно и пламенно! Тогава няма да ти пука колко си дал и дали ти се е върнало. Любовта не е кашкавал и не се мери на грамаж! Ако изобщо е любов сред цялото ГМО. О, да, ГМО има не само в храните, но и в любовта. Даже в любовта е повече!

Толкова сме свикнали всичко да е само секс, че се стресираме, ако се окаже, че не е.

ръце легло любов чаршафи двойка
Снимка: iStock

От друга страна, истината е простичка – да обичаш е най-великото чувство, което човек може да изпита и изживее. Някой тук може да каже, че това са сладникави разсъждения, клишета и прочие. Аз на свой ред ще контрирам ето така – този, който омаловажава любовта, най-често не я е изпитвал. Това е тъжно. Има толкова много хора, които нямат представа какво е да трепериш над човека до себе си, да си способен на всичко за него.

Когато откриеш този човек, ти не се питаш защо той. Ти просто знаеш, че това е твоята по-добра половина. И отдаваш. Съвсем естествено, без някой да те принуждава.

Тези процеси не изискват мислене. Напротив – те изключват мисленето. Те са естествени. Като дишането, като пиенето на вода. Ако обичаш наистина, а не е само влечение и нагон, това да ти пука за другия става рефлекс, става част от самия теб. И отново се връщаме на простичката формула на всяка стабилна връзка. Дай, за да ти се даде. Вземи само ако си дал. Не ограбвай другия. Не го притискай. Не го смачквай.

Човекът, бил той мъж или жена, заслужава уважение. А когато то е взаимно – колелото се завърта в правилната посока. И докато се усетиш – вече си щастлив.

ръце легло любов чаршафи двойка
Снимка: iStock

Прочетете още от Росен Карамфилов:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти