Любовта е странен случай

любов двойка
Снимка: iStock

Любовта идва неочаквано и от този момент светът престава да бъде мястото, което си познавал. Вече ти е по-леко, започваш по-често да гледаш нагоре, докато правиш крачки по мръсните улици на града, чувстваш се като дете, получило най-желаната играчка на света.

Есенно време любовта е с червено палто. Кралско червено, което контрастира на златните листа по дърветата. Разнася ухание на печени кестени и кара хризантемите да се цъфтят. Възрастна жена продава цветята с усмивка и влюбени непознати се превръщат за нея в най-предпочитаната компания. Тя може да се разбере с тях само с едно кимване на главата или с едно леко помахване на ръката за поздрав. Затваря очи и се връща към младостта, където е оставила своята невинност в името на някого.

любов двойка
Снимка: iStock

Любовта през зимата е вълнен шал за двама. Червено вино и дъх на канела преобразяват стая, в която нищо друго няма значение, освен намерението на две тела да не спират да се докосват едно друго. Прегръдките са по-силни от всякога, а целувките сякаш нямат край – като мечти, която си струва да не бъде изживени. За да останат мечти. Студът навън създава уюта в тази стая, а по запотения прозорец можеш с пръст да нарисуваш сърце и с това да изразиш чувствата, без да използваш силата на думите.

През пролетта всяка любов предпочита бялото на божурите. С тях именно свързваме невинността, когато изричаме „обичам те“ за първи път. По това време на годината животът избухва с цялата си прелест и любовта разпилява косите си, оставяйки вятъра да прави с тях каквото си поиска. Усмихва се повече, става по-настоятелна и не се колебае да приеме среща в някое кафене, където е пълно с още много влюбени. Градът е по-лицеприятен и отзивчив, а прииждащите щъркели възвестяват мигове, които определено има за какво да останат незабравими.

Синьото на лятото връща лудостта да обичаме като за последно. С предизвикателна походка любовта върви по брега, а морето, което от хиляди години се е научило да чака, посреща при себе си отново и отскоро влюбените, и всички онези пораснали момичета и момчета, които не спират да се обичат вече десетилетия. Тиха музика припява на прибоя на вълните и усещането за пълна свобода се простира чак до хоризонта, който никога няма да стигнем, освен ако не затворим очите си за момент.

Любовта е странен случай, без който не можем. Когато я няма, всичко губи смисъл. Когато си отиде, намираме такъв в спомена, който оставя след себе си, и сме благодарни за всяка една споделена секунда. Затова е обречена на незабрава – като детство, което също никога няма да си отиде.

любов двойка
Снимка: iStock

Прочетете още от Добромир Банев:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти