Лека. Не мацка, а връзка

Симо Колев
Снимка: Edna.bg

Драмите около нас са точно толкова, колкото и кралиците или кралете на драмите. Бая сме.

И сами си правим живота и връзките трудни. И бая си ги правим трудни от глупост и заради това, че някой ни е казал да се държим като питбул с гума. Ама не е уточнил, кога си струва да се бориш и кога просто не си струва.

Успокой се малко, бе мацка. Любов е. Не е война.

Когато една връзка върви трудно и когато отношенията в тази връзка са тегави – това какво ти говори? Не знам за теб, но за мен това означава, че тази връзка просто не си струва. Не става дума за моментно състояние. Знаеш го. Това са тези връзки, които се превръщат в една агония. Или може би винаги са си били агония, ама не си имала очи да го видиш. Все има някакакъв казус, все има някакво неразбиране, все някой се сърди за нещо. Е, това връзка ли е!? Може ли това да са отношенията между хора, които са се събрали по любов и по убеждения, че между тях има любов. То са едни скандали, едно шепнене, едно напрежение и едни непрекъснати разговори за връзката и за онотшенията между вас. Като в детската градина.

Една връзка има нужда от плавно и лесно движение, а това, което описвам, е движение на ръчна спирачка.

Когато двама души се съберат и нещата между тях вървят трудно, усилно и напрегнато, това е ясен сигнал, вселената им казва, че не са един за друг. Може би ще си кажеш, че не е така и че в една връзка трябва да се борите за любовта, да се борите за щастието си... ми не е така.

Трябва да полагаш усилия. Да. Твърдо. Да оставаш мацка, каквато си сега и да оставаш актуална в собствените си очи и в неговите очи. Но това не означава, да се побъркаш. Или да се побърквате. Усилията не са война. И вие сте само влюбени, връзка, двойка. Не сте войници. Не бъркай компромисите с тъга. Те са разбиране, осъзнаване и емпатия.

Не бъркай приемането на другия с обезличаване. Не сте той или ти. Вие сте и той и ти. Не бъркай безрезервното приемане на другия със себеотхвърляне и не приемай липсата на критичност, като дипломатичност. Бягането от сканадала не е качество, а бягство и това е not good.

Когато го гледаш и виждаш само всичко, което не искаш, защо изобщо го гледаш? Когато мислиш за него само за всичко, което не е и всичко което те дразни, защо изобщо мислиш за него? Какво има между вас? И защо му се караш, че е всичко, което е?

Ако сте заедно, за да се карате и това ви кефи, значи сте извратени психопати, но ако се карате защото сте заедно и това не ви кефи, значи просто сте две парченца, които не си пасвате. Оставете се. Може да е тъжно, но е просто, а после не е и толкова тъжно.

Във връзката най-напред е любовта, разбирането, личната нужда да си с него и той с теб, а чак после всичко останало. Връзката е поредица от събития, някои от които могат да доведат до скандал, а не поредица от скандали, някои от които могат да доведат до по-големи скандали.

Пишете на Симеон Колев на edna@netinfo.bg.

Още от Симо Колев:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти