Кухнята разкрива нотки от характера. Кой е твоят стил?

интериор дизайн
Снимка: ATG Design

Ивета Попова

Не за първи, нито за последен път, ще обвържа избора на интериорен дизайн с личността и нейните черти. Този път съм подбрала помещение, любимо за повечето хора, в което се прекарва солидно време и някак си е нормално да описва характера на собственика – да, това е кухнята.

Три от последните проекти, върху които работим с екипа, са в три доста различни стилови подхода и се много показателни за това как комбинацията от материали и цветове могат да създават различна атмосфера и заедно с това да подкрепят цялостната концепция на жилището.

Изтънчен минимализъм

интериор дизайн
Снимка: ATG Design

Строгостта на минимализма е разчупена от силното присъствие на естествените материали - дърво и мрамор. Дървото е в мек и дълбок кафяв нюанс, докато мраморът е с отличителни жилки, които са основен акцент на пространството цветово, запазвайки всичко останало в бяло.

Хармоничното съчетание на правилните форми с обраните цветови комбинации показва изтънчен вкус. Опушеното стъкло на плъзгащите врати и витрините говори за лека загадъчност, като се придържа към лекотата и изчистения дизайн на цялото помещение.

Подходящ за личности, които са силно обвързани с духа на природата, и естествените материали ги заземяват. Симетрията в дизайна подсказва усещане за личен баланс или търсенето на такъв. Изчистени и бели гладки повърхности в съчетание с дървена обшивка, плъзгаща се от стената към тавана, и отличителен мраморен кухненски плот - това е изисканият стил, който един съвременен минималист би желал да постигне у дома.  

Класически романтизъм

интериор дизайн
Снимка: ATG Design

Класически подход в интериора на съвременния дом с нотка романтизъм - провокация за по-ексцентричните и ласкателство за верните любители на класиката.

Нежните пастелни розови тонове са приятен акцент към снежнобялото, който е водещ цвят. Класическият дизайн на кухненските вратички е обогатен с огледала, затвърждавайки фината естетика на цялото. Яркото злато допълва декорацията, придавайки благороден завършек.

Дизайн, подходящ за хора с обострен нюх към автентичен стил, неподвластен на времето. Кокетен и изящен, романтичният класически стил е присъщ за деликатни личности, които намират израз в пищните детайли на класиката.

Функционален модернизъм

интериор дизайн
Снимка: ATG Design

Компактен и стилен интериор, затвърждаващ удобството на първо място, както и функционалното използване на пространството. Актуална е комбинацията на два цвята кухненски шкафчета, съчетани контрастно. Акцент е зеленият цвят (на столовете) и металните повърхности в свежо златисто. Прави впечатление, че няма излишна декорация, а акцентните цветове са изцяло върху присъстващи и необходими в интериора елементи.

Насоченото и регулируемо осветление е фактор за бързо и лесно приспособяване към текущите нужди. Характерен избор за практични личности с афинитет към модни тенденции и актуални решения.

Успяхте ли да се припознаете в някой от трите интериора на кухни? Може би ще сте по-категорични, когато разгледате и останалите - следете Facebook страницата на ATG design @ATGdesignbg за допълнителни изображения към всеки от проектите.

Прочетете още от Ивета Попова:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти