Кухня на мечтите – комбинация между функционалност и стил

дизайн кухня
Снимка: ATG Design

Ивета Попова

Кухнята навярно е едно от най-използваните помещения във вашия дом и е естествено да търсите стил, който да съчетава фукнционалност и елегантен дух. Разбира се, добре е така да планирате дизайна на пространството, че в следващите няколко години да се чувствате комфортно и приятно там. От изчистен кежуъл дизайн до модерен и изискан – вариациите са много, но преди всичко има няколко основни аспекта, които да съблюдавате, за да постигнете перфектна кухня.

дизайн кухня
Снимка: ATG Design

Чували ли сте за кухненския триъгълник? Когато говорим за оптимизация на кухненско пространство това е едно от старите правила, на които ще се радвате, че сте обърнали внимание, защото ще ви спести енергия при приготвяне на храна всекидневно. Кои са трите точки, които свързва кухненският триъгълник – веднага се досещате, нали? Това са хладилникът, мивката и готварският топ. Независимо от размера на вашата кухня е добре да предвидите точните за вас пропорции на линиите между тези три точки за минимално разпокъсване и оптимизация на движенията, докато се вихрите.

дизайн кухня
Снимка: ATG Design

Като любител на споделените и отворените пространства, ще дефинирам друг триъгълник, който може да свържете във вашия дом – този между всекидневна, трапезария и кухня. Доста разпространен начин на комбинация между помещения, особено за големи фамилии или компании. Предимство е създаването на обща среда, която да носи собствена атмосфера за всяко кътче, но по естествен начин да обединява за по-приятни моменти заедно.

дизайн кухня
Снимка: ATG Design

Не бих искала да пропусна важността при определяне на водещи цветове в дизайна на кухнята. Все по-актуално е да се съчетават различни тонове и материали, които да се повтарят върху отделни елементи от мястото. По този начин не се ограничавате в един основен нюанс, а комбинирате няколко, които се допълват и създават дълбочина. Добра идея за повече свежест е да изберете активен цвят, който да е акцент в пространството.

дизайн кухня
Снимка: ATG Design

Реновацията на кухнята не е лесна задача и със сигурност отнема време да намерите дизайна, който да пасва на вашата същност. Надявам се, че поне малко сме развихрили въображението и сме дали посока на идеи, които да обсъдите при планиране. За още вдъхновение – следете ни в Instagram на @atg_design.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ATG Design (@atg_design) on

Още от автора:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти