Красива си, но трябва да поговорим

двойка
Снимка: iStock

Вярно е, тишината е мъдър съветник. Когато не знаеш какво да кажеш, по-добре е да замълчиш. Често силата на думите се оказва взривоопасна или пък недостатъна, за да изразим моментното си чувство.

Но опасността да премълчим важното, водени от неоправдани страхове и съмнения, също е толкова реална.

двойка
Снимка: iStock

Аз и ти сме част сме общност, която не може да същесвува извън рутината на останалите. Срещаме се с приятелски настроени хора, разминаваме се и с такива, за които едно кимане с глава е достатъчно. Някак инстинктивно избираме достойните за нашето крехко общество, докато други нарочваме за досадници и те нямат място сред нещата, които ни разсмиват и вдъхновяват.

Аз и ти сме белите гарвани сред безкрайната шир на живота, но не бива да забравяме колко чудато привлекателни са и черните птици, които също гнездят, растат, отглеждат своите малки и страдат, когато децата напускат гнездата им. Защото такъв е смисълът на самия живот – да намираме себе си, да се взираме в очите на онези, които обичаме, да полагаме грижи и да бъдем опора.

Аз и ти сме две същества, които отлично знаят да галят, да целуват и да склоняват глава върху рамото на другия, когато навън е тъмно или пролетна буря е хванала здраво в прегръдката си чупливите очертания на града. Умеем да мълчим заедно и това е сигурното доказателство, че все още се нуждаем един от друг. Докосването е начин да си припомняме, че не сме сами.

Понякога е трудно да разпозваме самотата. Като обиграна актриса тя ту се усмихва примамливо, ту сключва вежди като старец, на когото не му е до никаква компания. Но знаеш, сърдитите старчета обикновено имат добри сърца и от хора като тях винаги има какво да научим.

двойка
Снимка: iStock

Аз и ти сме онези двама, които няма да престанат да се радват на влаковете, които идват и заминават. Да посрещаш и изпращаш е умение да покажеш, че се чувстваш на място там, където си. Щом си с човека, когото обичаш, ти си щастлив с него, независимо от причините, които налагат единият от двама да замине. Прегръдката при едно поредно завръщане винаги е силна колкото пролетна буря.

Дъждът и гръмотевиците в началото на май са единствено повод аз и ти да се наслаждаваме на уюта, който сме си създали с времето. Ти си толкова красива, че тишината помежду ни крещи от щастие като дете, получило любимия си сладолед. И въпреки че тя казва достатъчно, говори ми. За да не премълчим важното.

За да сме сигурни, че с поредния влак нищо наше не си отива.

двойка
Снимка: iStock

Прочетете още от Добромир Банев:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти