Краят на зимата

Краят на зимата
Снимка: Красена Ангелова

Калин Вельов

С моя приятел Ангел (Хъмпи) Трифонов решихме, че е време да закрием ски сезона някъде през aприл... и то - на  Боровец. Вече беше слънчево времето, приятно топло. Всъщност малко мераклии бяха останали по пистите. Сигурно някои от тях като мен – открили късно и закрили късно сезона.. Но въпреки изтънелия  и размекнат на места сняг, се забавлявахме доста. Изпитвах и удоволствие от усещането за наближаващата пролет и заминаващата си достойно зима.

Тази година се качих на ски за първи път от 28 години насам. Стана случайно, не бях го планирал. Въпреки че в мен таеше желанието да покарам някой ден отново, не исках да се поддавам на изкушението. Зная, че хареса ли ми, ще искам повече и повече, а това ще ме разконцентрира от студийната работа през зимата. Това е периодът, в който записвам и продуцирам музика най-много, тъй-като няма толкова изкушения колкото през лятото.

И успях да се опазя много дълго. До тази зима. Някъде през февруари. Приятел ме замъкна семейно на Мальовица и отидох на пистата да го гледам. Той не ме остави на мира докато не си взех от гардероба ски. И от там насетне не му трябваше много да ме навива...

За ските мисля, че е уникална комбинацията от природа и спорт. Няма друг начин как да си на 2500 метра надморска височина и да спортуваш едновременно, забавлявайки се. Дори може и да е безопасно, ако не си много щур в спусканията. Беше супер вълнуващо да  се спускам цял ден на няколко стотин метра под Мусала, слънцето да ме топли, снегът да ми напомня че е зима, а величествената гледка да ме вдъхновява с всяко качване с влека. А стане ли 5 часа, рязко захладнява и планината ти напомня, че съществуваме само благодарение на слънцето и природните ресурси.

Да се прибереш в хижата вечер с леко уморено тяло и да седнеш до камината с приятели, да си споделяте случки и шеги, докато хапвате и пийвате, е може би още по-голям кеф.

Вече знам, че следващата зима ще съм по-малко музикално продуктивен и по-усмихнат със слънчев загар на лицето :)

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти